A depresszió okai (Részlet A Tudás Útja 5. leckéjéből)


A Mester Útja 3. könyvében, A Tudás Útja 5. leckéjében Jézus beszél a depresszió okairól:
– elnyomott érzések, melyeket nem engedtünk meg és éreztünk teljességig,
– kimondatlan igazságunk, szükségleteink,
– az énképbe nem beleillő útmutatás félresöprése, így a Lelkünk és Szívünk vágyát nem követjük.

Kívánom, hogy ez az egyszerű 3 kategória segítsen felismerni, melyik zajlik Benned, amikor lehúzó érzelmek (szégyen, bűntudat, harag, vágy, szomorúság, büszkeség) jelennek meg Benned, hogy így tovább tudj lépni!

Szeretettel,
Alexandra

„Abban a pillanatban, amikor egy szeretet nélküli gondolatot gondolsz, mivel egy fizikailag megtestesült lény vagy, azonnal megváltoztatod az energia elektromos áramlását a fizikai rendszerben. Azonnal megváltoztatod a test kémiai egyensúlyát, és ez által összeszűkülést tapasztalsz a testben, esetleg szomorúságot, depressziót és egy általános kellemetlen közérzetet érzel. Ez minden negatív gondolatra igaz, nemcsak a nagyokra, amik igazán felkeltik a figyelmedet, hanem a kisebbekre is. A depresszióra csak egy olyan elmében kerülhet sor, mely megtagadta az örömhöz vezető útját.

A depresszió tehát annak eredménye, hogy a test-elmében ellenállás van az Élet valódi áramlásával szemben. Erre az ellenállásra sokféleképpen sor kerülhet. Lehet, hogy egy érzést nem éreztél át teljességében, nem mondtál ki egy egyszerű igazságot, és leggyakrabban pedig az történik, hogy megtagadtad a szív impulzusát. És amikor elkezdesz a spirituális úton járni, és felismered, hogy meg kell nyílnod a Szentlélek útmutatásának – mivel valójában nem vagy képes felébreszteni önmagadat, mert ha erre képes lennél, akkor már megtetted volna -, akkor feltárulnak előtted azok a lehetőségek, melyek mindent magukban foglalnak, amire az illúzióidból való felébredéshez szükséged van… De te ellenállsz a kapott útmutatásnak, mert az nem felel meg az önmagadról kialakított képednek.

Szóval, látod, rengeteg módja van annak, ahogy ellenállhatsz és megteremthetsz egy blokkot az energia áramlása előtt a rendszerben. Mindegyik blokk egy negatív gondolat valamilyen formájából tevődik össze. És minden negativitás a félelem egyik kifejeződése. Minden arra tett kísérlet, hogy kontrollálj valakit, igazából a félelem egyik formája. Szóval, abban a pillanatban, amikor az elmét arra használod, hogy egy negatív gondolatot gondolsz, van egy azonnali karmikus hatás. Ha ez a hatás hosszabb időn keresztül ismétlődik, betegség teremtődik meg a testben, depresszió teremtődik meg az érzelmi testben.” (A Tudás Útja, 5. lecke)



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .