Itt kezdd! – A Mesterré Válás Útja

A Mesterré Válás Útja Ösvényről
Jayem által Jeshuától csatornázva, először magyar fordításban

.

A Mesterré Válás Útját 2015 novembere óta folyamatosan fordítom, miközben én is elmélyülök az anyagban, így a következő lecke fordítása az ajánlott tanulmányozási időnek megfelelően, kb 1 hónap elteltével várható. Hírlevélben is értesítelek, ha elkészült A Szív Szabadsága (Korai Évek) valamelyik következő fejezetének fordítása.

Javaslom, iratkozz fel a hírlevélre, ha még nem tetted!
Ajándékként megkapod A Szív Útja 1. leckéjének fordítását ebook formátumban.

..

Miről szól A Mesterré Válás Útja?

.

A Mesterré Válás Útja 5 könyvből áll.

Jayem csatornázta közvetlenül Jeshuától (Jézustól), az 1990-es években. A könyvekhez írt Előszavát elolvashatod a blogon, itt.

Jayem és az Ösvény hivatalos, angol nyelvű honlapját itt találod: The Way of Mastery – The PathWay.

A Szív Útja (teljes könyv lefordítva), Az Átalakulás Útja (teljes könyv lefordítva) mindegyike 12 leckéből, A Tudás Útja pedig 11 leckéből áll (teljes könyv lefordítva). Több leckéhez kérdés és válasz kiegészítés is tartozik. 1 leckét javasolt 1 hónapon át tanulmányozni, így mindegyik szintén 1 éves gyakorlási periódust javasol, akárcsak A Csodák Tanítása leckéi, csupán a struktúrájuk különbözik. Minden lecke itt is néhány központi gondolat köré épül, és tartalmaz néhány gyakorlatot is, mellyel az elméletet a gyakorlatba át lehet ültetni.

.

E 3 könyv tehát egy minimum 3 éves folyamathoz, a teljes Ösvény pedig az életre szóló felébredési folyamathoz ad mesteri támogatást.

.

A Jeshua Levelek című könyv az 1987-1989 közötti eseményeket írják le, és arról szól, hogyan jelent meg Jeshua Jayemnek, illetve Jayemnek hogyan sikerült Jeshua segítségével elengednie a kétségeket és a félelmet, hogy ily módon képes legyen felvállalni a szerepét A Mesterré Válás Útja létrejöttében. 

A Szív Szabadsága (Korai Évek) tanításai 1989-1992 közötti csatornázások. E könyv ugyanolyan mély és izgalmas, mint az Út-tanítások. Még előttük készültek, amikor Jayem egyre jobban összehangolódott Jeshuával. Ez például témákra van bontva, és nem úgy épül egymásra, mint a későbbi 3 könyv leckéi hónapról hónapra.

A 3 Út-könyv (Szív, Átalakulás, Tudás) 1993-1995-ben lett csatornázva.

A Szolgáló Útját és az Élő gyakorlatokat pedig az ezt követő években adta Jeshua Jayemnek.

...

Jayem így ír a könyvek Előszavában:

.

Az Ösvény Trilógia (PathWay Trilogy) a következő részekből áll: A Szív Útja/The Way of the Heart, Az Átalakulás Útja/The Way of Transformation és A Tudás Útja/The Way of Knowing), melyet ezrek úgy is ismernek, mint az „Út”-tanításokat.

Maga az Ösvény Trilógia egyszerűen a legkivételesebb és legmesteribb tanítások egyike, amivel valaha is találkoztam, beleértve minden tanulmányomat a jógáról, a világvallásokról és a filozófiáról. Ahogy „elülteti a magvakat” A Szív Útjában, és aztán mesterien mélyebb szintekre viszi azokat, amikor a tanuló készen áll a gyümölcsökre a következő műveken, Az Átalakulás Útján és A Tudás Útján keresztül, az tanárként még mindig alázattal tölt el, és bámulatba ejt. Bár ezek is csupán részei az Ösvénynek, amit Ő kifejlesztett rajtam keresztül az évek során; a többi kulcsszöveg magában foglalja A Jeshua Leveleket és A Szolgáló Útját (The Way of the Servant). Egy további lépés a tanuló utazásán a tapasztalati és átalakító energiák az Arámi Miatyánkban (Aramaic Lord’s Prayer) és főként az Üdvösségben (Beatitudes), ami az elvonulásokon, intenzív tréningeken és zarándoklatokon használt gyógyító és ébredést hozó munka alapja. Az alapvető arámi Tanítások mellett támogatást nyújtanak a Szeretet-Légzés [LovesBreath][LB], a Radikális Önvizsgálat (Radical Inquiry) gyakorlatai és az A Névben (In The Name) elnevezésű egyedi meditáció.

Amit a kezedben tartasz, az egy Mesterkulcs, ám a kulcs csak annyiban hasznos, amennyiben a kezünkbe vesszük, belehelyezzük a szívünkön és elménken található zárakba, és „elfordítjuk” azt, az által, hogy teljesen elmélyedünk abban, amit az egyik legfelsőbb Mestertanár adott nekünk, Akit valaha is küldött a Szeretet, hogy alvó lelkeinkben újra megismertesse velünk a Szeretetet.

Most már a te kezedben van, és nem véletlenül. Ő mondta azt, hogy senki sem jut el ehhez a Műhöz, „aki nem készült fel rá teljesen”. Ha ezeket a szavakat olvasod, a kegyelem egyesült lelked titkos vágyódásával, és ide helyezett téged, és ezeket a Tanításokat pedig a kezedbe.

Most már rajtad áll. Isten áldjon, és kívánom, hogy megismerhesd a Kegyelem ragyogását, mely minden megértést meghaladóan szeret téged, és a Lélek Teljességét, ahogyan az rajtad keresztül Szeretetbe burkolja ezt a világot!”

..

Egy olyan önismereti út ez, melynek során Jeshua és barátai (Mária, St. Germain és más mesterek) segítségével
az elménket tréningezzük;
észlelésünk és érzékelésünk átalakul;
kialakul belső látásunk;
a megbocsátás csodálatos ereje által megélhetjük valódi Önmagunkat;
képessé válunk elengedni az önmagunkról, másokról, a világról szóló történeteinket, ítéleteinket;
minden nap megéljük a békét, örömöt;
megtanulunk felelősséget vállalni önmagunkért, és nem hibáztatjuk többé a körülményeket.

Az Ösvény segít felfedezni azt a mély tudást Önmagunkban, ami mindannyiunkban már egyébként is ott van, csak sok-sok korlát, hiedelem, negatív érzés rakódott rá téves észlelésünk miatt. A leckék az érzékelés helyreállításán keresztül visszavezetnek minket a Szeretetbe, mely valódi lényegünk. Célja, hogy képessé váljunk kapcsolódni Belső Vezetőnkkel, Belső Tanítónkkal, intuíciónkkal vagy más néven a Szentlélekkel.

..
.
.

.
.
.

Támogatás a leckék tanulmányozásához

.

A Mesterré Válás Útját tanulmányozók tagjai lehetnek egy zártkörű Facebook csoportnak is. 

Amikor változik a gondolkodásunk, a szemléletmódunk, akkor előfordul, hogy összeomlik egy világ bennünk. Az a világ düledezik ilyenkor, amit gondolatainkkal, hiedelmeinkkel építettünk fel. Ezért az önismereti úton járónak bátorságra van szüksége. Kitartásra, hogy akkor is tovább menjen az úton, amikor elbizonytalanodik, amikor nehéz, amikor nem látni előre, merre kanyarodik az út.

Ebben segít és támogat a csoport. A csoport megtartó ereje továbblendít, amikor arra van szükségünk. Ezen kívül:
új barátokra lelünk;
játékos, szerető és megértő közeget biztosít a csoport a változáshoz;
megosztjuk egymással örömeinket, nehézségeinket;
láthatjuk csoporttársainkon, hogy mennyire hasonló folyamatok játszódnak le mindnyájunk életében;
elmondhatjuk elakadásainkat a szöveggel vagy a gyakorlással kapcsolatban;
kapcsolódunk a közös Szándékban.

Mivel ez egy online csoport, a világ bármely részéről csatlakozhatsz, mely egy csodás szimbólum arra, hogy az elmék kapcsolódnak téren és időn át.

Jelentkezhetsz A Csodák Tanítása tanulójaként, A Mesterré Válás Útja biztosan mélyebbre visz tapasztalati szinten, és támogat a kérdőjelek megválaszolásában. Ugyanakkor A Mesterré Válás Útja önálló spirituális útként is megállja a helyét.

..
:
:

Hogyan kezdheted el az Út-Tanítások tanulmányozását?

.

Olvasd el A Mesterré Válás Útja iránt érdeklődőknek írt összefoglaló levelemet itt!

A lefordított leckék/fejezetek témáit megtalálod a honlap releváns oldalán.

A Szív Szabadsága (Korai Évek) számos fejezete elérhető már. A könyv akár párhuzamosan is tanulmányozható az Út-tanításokkal.

A Szív Útja minimum 1 éves folyamatához a teljes könyv elérhető a 12 leckével.

Az Átalakulás Útja minimum 1 éves folyamatához a teljes könyv elérhető a 12 leckével.

A Tudás Útja minimum 1 éves folyamatához a teljes könyv elérhető a 11 leckével.

Mindegyik lecke/fejezet elérhető ebook és hanganyag formában is.
Ebook: pdf, epub formátumban.
A hanganyagokról: leckénként 2 hanganyagot kapsz mp3 formátumban. Az egyikben csak a lecke van felmondva, a másikban a szöveg alatt zene is van, hogy meditációként hallgathasd.


AJÁNDÉK!
Olvasd el A Szív Szabadsága (Korai Évek) Gyógyulás című fejezetét a blogon, itt!

Iratkozz fel a hírlevélre, és megkapod A Szív Útja 1. leckéjét (pdf és epub formátumban)!

..

Ha megszólított ez a lehetőség, ha érzed a Hívást, ha fellelkesedtél, mert valami megmozdult Benned… Téged is hív a Szíved az Ébredésre!

.

Érdeklődés és megrendelés: 
info@amesterutja.hu

..

Kérlek, jelezd ennek a Google Táblázatnak a kitöltésével, amennyiben szívesen megrendelnéd A Szív Útját és a Jeshua Leveleket, ha elérhető lenne nyomtatott könyv formájában!


Örömmel válaszolok a kérdéseidre,
Alexandra Victoria

..
.
.