Hétköznapi csodák

Neked mi jut eszedbe arról a szóról, hogy csoda? Valami elszállt, felfoghatatlan esemény, amit nem tudsz megmagyarázni? Valami rendkívüli? Bizony abban igazad van, hogy rendkívüli, mert a csoda A Csodák Tanítása szerint nem más, mint nézőpontváltás a félelemből a Szeretetbe.

Életed minden egyes napján és minden egyes pillanatában arról hozol döntést, hogy a félelem vagy a Szeretet szemüvegén keresztül szemléled a világot. Ha a félelmet választod, akkor ehhez hozzákapcsolódnak, az áldozat, a veszteség, a szenvedés és a halál gondolatai. A képzetlen elme pedig belevonódik ezekbe a gondolatokba és magáénak tulajdonítja a szenvedés gondolatait, azonosul velük. Csak ha észreveszed ezeket a gondolatokat, akkor van meg a lehetőséged, hogy változtass azáltal, hogy így szólsz: A békét is láthatnám e helyett. Ez a nézőpontváltás a csoda, s így bizony minden napod egy lehetőség, hogy csodákkal teli életed legyen!

A csodákat a tudatosságban tapasztalhatod meg. Hajlandónak kell lenned arra, hogy ne tartogasd a sérelmeid, hanem elengedd őket! Azok a sérelmek csak a semmibe visznek Téged, és soha se jogosak, mert nem létezik olyan, hogy jogos sérelem. Csak az elme talál ezer meg ezer indokot, melyekkel megmagyarázza Neked, hogy bizony joggal vagy mérges, joggal vagy bosszúálló, joggal akarsz fájdalmat okozni vagy visszavágni. Nos, azt akarod, hogy boldog legyél vagy azt, hogy igazad legyen? A szeretet nem tartogatja a sérelmeket, s ha Te ezt választod, akkor elutasítod a csodák ajándékait, melyek a Tiédek.

Albert Einstein is mondta, hogy „A lényeges problémákat nem oldhatjuk meg ugyanazon gondolkodási szinten, mint ahol megteremtettük őket!” Gondolkodással valójában nem is oldhatod meg a problémáid, mert a megoldás mindig inspiráció formájában érkezik. Ha átadod a problémád Belső Tanítódnak, s segítséget kérsz a megoldáshoz, akkor megkapod a csodát. Bizony lehet csodát kérni, ha őszintén vágysz a gyógyulásra. A gyógyulás pedig mindig a gondolatok szintjéhez tartozik, mert csakis itt lehetséges. A test csak tükrözi a belső állapotot.

Néha nehéz elengedni az elképzeléseket, a terveket, mert azt hiszed talán, hogy ezekben van a biztonságod. Mindenki a tapasztalatai alapján tanul meg bízni belső bölcsességében. Ehhez el kell indulni az úton, a bizalom útján, melyen úgy tudsz lépdelni, hogy a szíveddel tudod, hogy minden Érted és a fejlődésedért történik. Ebben az áramlatban a csodák egyre inkább hétköznapjaid részévé válnak, s e szavak belső bizonyossággá válnak.

Albert Einstein mondta ezt is:

„Az életünket kétféleképpen élhetjük: Vagy abban hiszünk, hogy csodák nincsenek,
Vagy abban, hogy csoda minden.”

Cseréld le hát a szemüveged, amin keresztül a világra tekintesz!

Vedd fel a Szeretet, együttérzés és megbocsátás szemüvegét, mert csak akkor láthatod meg a való világot!
Szeretettel,
Alexandra



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .