Finom Érintés – a Tisztánlátás Lélekzete, szomatikus gyakorlat és belső utazás vezetett meditáció

AZ 1 ÓRÁS HANGANYAGGAL TÖRTÉNŐ RENDSZERES GYAKORLÁS VÁRHATÓ HATÁSAI:
A tisztánlátáson és a lelassuláson keresztül felismerések, megértések.
Mélyülő intuíció: a Lelkedtől érkező útmutatások és a Szíved vágyainak tudatosítása.
A saját lélekesszenciád megtestesítése: Önmagam Vagyok érzete.
Az egyediséged bátrabb felvállalása.
Növekvő kiegyensúlyozottság.
Energetikai és érzelmi tisztulás.
Türelem és összpontosítás képességének fejlődése.
Földeltség, testbelakás érzete.


NŐI ERŐ: Nő – Érték – Varázslat.
A tested és a bőröd érintésén keresztül a nőiségeddel való kapcsolódás.
Női energiák ébresztése.
A szexuális energiák tisztulása és ébresztése.
Az Önmagaddal való kapcsolódáson keresztül az önértékelés növekedése.
Női méltóságod érzetének mélyülése.
Jólétben ✨ Női Méltóságban ✨ Belső Szabadságban.


MIÉRT A SZÁJON ÁT LÉLEGZÜNK ENNÉL A MÓDSZERNÉL?
Ez egy nagyszerű kérdés, ami bennem is felmerült, amikor kipróbáltam ezt a szájon át történő tudatos lélekzetet.
A Mester Útja Ösvény SzeretetLégzése és a jóga Ujayi légzése az orron át történik, és a paraszimpatikus idegrendszert aktiválja, aminek nyugtató hatása van.
Az orron át történő tudatos légzőgyakorlatok alatt én légzési nehézségeket kezdtem el tapasztalni, ami az intuícióm alapján akkor fordul elő, amikor vannak olyan blokkok a lényünkben, amit ezzel a légzéssel nehezebb feloldani.
Azt tapasztaltam, mintha megerőszakolnám magam, mintha erőltetnem kellene valamit a spirituális gyakorlás, a felemelkedés, a gyógyulás és a megbocsátás nevében.

Ezért folytatódott a keresés és kutatás, mélyült az imám, és kértem, hogy jöjjön egy olyan módszer, ami jobban együtt rezonál velem.
A Mester Útja Ösvény nézőpontja az, hogy a lélekzet magának a Szentléleknek a jelenléte a testben, ezért nagyon erős volt bennem a vágy, hogy végre találjak egy számomra működő módszert.
Így érkezett be az életembe a Tisztánlátás Lélekzete.

A Tisztánlátás Lélekzete alatt a légzés a szájon át történik (AH belégzés – HA kilégzés), a szimpatikus idegrendszert aktiválja, egy nagyon gyengéd módon. Ez létrehoz egy egészséges szintű aktivációt, finoman és biztonságosan.
E lélekzettel aktivációt lehet tapasztalni a szívben, és a levegő a hasba is eljut, tehát ez egy teljes testes lélekzet.
Egyes szakértők szerint a szájon át történő lélekzet ilyen módon több oxigént juttat a szervezetbe.

A kutatások azt bizonyítják, hogy a szájon át történő légzés aktiválja a prefrontális kérget.
Ezt a kettős érzések keverőedényének is szokták hívni, ami az indulatszabályozásért, a megfontolt cselekvésért és a morális döntésekért felelős. A prefrontális kéreg a jól fejlődő gyerekeknél 5-7 éves kortól egyre nagyobb szerepet kap.
Az agynak ez a része felelős azért, hogy a gondolataink, szavaink és cselekedeteink összhangban legyenek a belső szándékunkkal. A pszichológiai szakkifejezés itt az, hogy a prefrontális kéregnek végrehajtó funkciója van, a problémamegoldáson és a szándékos cselekvésen keresztül.

A kis gyermekek és az éretlen emberek viselkedését az agy primitívebb része, az amygdala (az agy limbikus rendszeréhez tartozó félelem-központ) irányítja. Akinek az agya gyermekkori traumák hatására még mindig ebben a létfenntartó-védekező üzemmódban működik, az hajlamos mások viselkedését fenyegetőnek értelmezni, emiatt a védekezés-támadás kettősségében ingadozni.
A gyermeki agy csak a pszichológiai értelemben vett nyugalmi állapotban fejlődik optimálisan. A nyugalom forrása pedig a biztonságot nyújtó, rendezett kötődő kapcsolat, amelyben a gyermeket meleg bizalmi kapcsolat fűzi a róla gondoskodó felnőttekhez, akik biztos bázist és tájékozódási pontot jelentenek számára.

Így alakulnak ki a téves érzékelésmódok az eltorzult látásmódok:
A test is a tudat része, és ebből a megközelítésből rendkívül lényeges az, hogy mivel minden mindennel összefügg, ha az agy bármelyik területének hibás működése vagy éretlensége miatt a prefrontális kéreg hibás információt kap, akkor hibás következtetésre jut, és az egyén e tévedés alapján fog cselekedni.

Összegezve tehát a szájon át történő légzés a prefrontális kéreg aktiválásán keresztül támogatja a belső konfliktusok feloldását, a tudattalan traumák idegrendszerben is jelenlévő hatásainak egyensúlyi állapotba hozását.
Tehát a lényünket az integráció, szabadság és tágasság irányába tereli.
A tudomány jelenlegi állása szerint a prefrontális kéreg csak a húszas évek közepére fejlődik ki teljesen, de egyes kutatók szerint egy életen át képes a fejlődésre.
A tudatos lélekzeten keresztül tehát a saját prefrontális kérgünk gyógyulását inspiráljuk.

A szakértői álláspontot is figyelembe véve a legjobb tanács természetesen az, hogy mindenkinek magának kell kikísérleteznie, hogy jelenleg melyik típusú légzést érzi hatásosnak a gyógyulás szempontjából.
Személy szerint Neked mi adja a teljesség és béke érzetét?
Ha az orron át történő légzés, akkor gyakorolj azzal!
Váltogatni is lehet, a pillanatban érkező útmutatásnak megfelelően.

Kutatások szerint nem lenne egészséges folyamatosan, egész nap a szájon át lélegezni.
Azonban a rendszeres, rövid ideig tartó, tudatos figyelemmel kísért szájon át történő légzésmunka támogatja a tudatfejlődést és a belső erő növekedésének érzetét.

A bőséges lélekzet – erőlködés és erőltetés nélkül – maga az Élet bősége.

Mint mindig, itt is megvan a szabadságod, hogy szuverén és csodálatosan egyedi lényként felfedezd, Neked mi működik.
Próbáld ki, figyeld meg, Benned mi történik a gyakorlás hatására!

Észrevehető azonban az, hogy amikor valamilyen tudattalan minta vagy emlék felfedezésének küszöbén vagy, akkor megjelenik a masszív ellenállás érzete azzal szemben, hogy folytasd a lélekzetet, és hirtelen fel akarsz kelni, abba akarod hagyni a gyakorlást, mert eszedbe jut valami fontos elvégzendő dolog…
Ezeken a pontokon átsegíthet a vezetett meditáció vagy a közös munka egy lélekzetfacilitátorral.

Ha mindez megszólított, az 1 órás hanganyagot megrendelheted Facebook üzenetben vagy az alábbi email címen:
info@amesterutja.hu

Ára: 10 000 Ft.
Bankadatok itt.



Szeretettel,
Alexandra Victoria



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .