A Tudás Útja

*** A Tudás Útja Az Átalakulás Útjára, az pedig A Szív Útjára épül, ezért ha mindez megszólít, akkor A Szív Útja leckéivel sorrendben haladva és/vagy a Korai Évek bármelyik Téged megszólító fejezetével léphetsz A Mester Útjára! ***

Az első 3 lecke fordítása elérhető.

Mindegyik lecke elérhető (lesz) hanganyagként és meditációként is. (kérésre)

Jayem által Jeshuától csatornázva, először magyar fordításban

.

1 lecke kb 10-15 oldalas (A4), és a hanganyagok, illetve meditációk pedig leckénként kb. 70-80 percesek.

.

Hírlevélben értesítelek, ha elkészült valamelyik következő fordítás A Mester Útjából. Javaslom, iratkozz fel a hírlevélre, ha még nem tetted. A leckéket folyamatosan fordítom, miközben én is elmélyülök az anyagban, így a következő lecke fordítása az ajánlott tanulmányozási időnek megfelelően, kb 1 hónap elteltével várható.

.
.
.

Miről szól A Tudás Útja?

.

A Tudás Útja az 5 könyvből álló Mester Útja (The Way of Mastery – The PathWay) 3. könyve, Az Átalakulás Útját követi. A Mester Útját Jayem csatornázta a 90-es években közvetlenül Jeshuától.

Többet megtudhatsz az Ösvényről Jayem weboldalán: http://www.wayofmastery.com/ Az eredeti, angol nyelvű anyagokat beszerezheted még a Shanti Christo Alapítvány honlapján. És itt is találsz rengeteg információt A Mester Útjáról.

A Tudás Útja 11 leckéből áll, némelyikhez kérdés és válasz kiegészítés is tartozik. 1 leckét javasolt 1 hónapon át tanulmányozni, így A Tudás Útja szintén 1 éves gyakorlási periódust javasol, akárcsak A Szív Útja és Az Átalakulás Útja. Minden lecke itt is néhány központi gondolat köré épül, és tartalmaz néhány gyakorlatot is, mellyel az elméletet a gyakorlatba át lehet ültetni.

..

Jayem így ír Előszavában Az Ösvényről:

A Szív Útja az első az Ő Ösvény Trilógiájában (PathWay Trilogy, mely a következő részekből áll: A Szív Útja/The Way of the Heart, Az Átalakulás Útja/The Way of Transformation és A Tudás Útja/The Way of Knowing), melyet ezrek úgy is ismernek, mint az „Út”-tanításokat.

Maga az Ösvény Trilógia egyszerűen a legkivételesebb és legmesteribb tanítások egyike, amivel valaha is találkoztam, beleértve minden tanulmányomat a jógáról, a világvallásokról és a filozófiáról. Ahogy „elülteti a magvakat” A Szív Útjában, és aztán mesterien mélyebb szintekre viszi azokat, amikor a tanuló készen áll a gyümölcsökre a következő műveken, Az Átalakulás Útján és A Tudás Útján keresztül, az tanárként még mindig alázattal tölt el, és bámulatba ejt. Bár ezek is csupán részei az Ösvénynek, amit Ő kifejlesztett rajtam keresztül az évek során; a többi kulcsszöveg magában foglalja A Jeshua Leveleket és A Szolgáló Útját (The Way of the Servant). Egy további lépés a tanuló utazásán a tapasztalati és átalakító energiák az Arámi Miatyánkban (Aramaic Lord’s Prayer) és főként az Üdvösségben (Beatitudes), ami az elvonulásokon, intenzív tréningeken és zarándoklatokon használt gyógyító és ébredést hozó munka alapja. Az alapvető arámi Tanítások mellett támogatást nyújtanak a Szeretet-Légzés [LovesBreath][LB], a Radikális Önvizsgálat (Radical Inquiry) gyakorlatai és az A Névben (In The Name) elnevezésű egyedi meditáció.

Amit a kezedben tartasz, az egy Mesterkulcs, ám a kulcs csak annyiban hasznos, amennyiben a kezünkbe vesszük, belehelyezzük a szívünkön és elménken található zárakba, és „elfordítjuk” azt, az által, hogy teljesen elmélyedünk abban, amit az egyik legfelsőbb Mestertanár adott nekünk, Akit valaha is küldött a Szeretet, hogy alvó lelkeinkben újra megismertesse velünk a Szeretetet.

Most már a te kezedben van, és nem véletlenül. Ő mondta azt, hogy senki sem jut el ehhez a Műhöz, „aki nem készült fel rá teljesen”. Ha ezeket a szavakat olvasod, a kegyelem egyesült lelked titkos vágyódásával, és ide helyezett téged, és ezeket a Tanításokat pedig a kezedbe.

Most már rajtad áll. Isten áldjon, és kívánom, hogy megismerhesd a Kegyelem ragyogását, mely minden megértést meghaladóan szeret téged, és a Lélek Teljességét, ahogyan az rajtad keresztül Szeretetbe burkolja ezt a világot!”

..

..

Egy olyan önismereti út ez, melynek során Jeshua és barátai segítségével

az elménket tréningezzük;
észlelésünk és érzékelésünk átalakul;
kialakul belső látásunk;
a megbocsátás csodálatos ereje által megélhetjük valódi Önmagunkat;
képessé válunk elengedni az önmagunkról, másokról, a világról szóló történeteinket, ítéleteinket;
minden nap megéljük a békét, örömöt;
megtanulunk felelősséget vállalni önmagunkért, és nem hibáztatjuk többé a körülményeket.

Segít felfedezni Önmagunkban azt a mély tudást, ami mindannyiunkban már egyébként is ott van, csak sok-sok korlát, hiedelem, negatív érzés rakódott rá téves érzékelésünk miatt. A leckék az érzékelés helyreállításán keresztül visszavezetnek minket a Szeretetbe, mely valódi lényegünk.

Célja, hogy képessé váljunk kapcsolódni Belső Vezetőnkkel, Belső Tanítónkkal, intuíciónkkal vagy más néven a Szentlélekkel.

.
.

.
.
..

A leckék témái idézetekkel

.

Első lecke: Te mit szeretnél?
Témái:

– Olyan vagy továbbra is, amilyennek teremtve lettél.
– Mi az, ami megköveteli az Igazi Tudást?
– Mi szükséges az Igazi Tudás létezéséhez?
– Hogyan él valaki – függetlenül attól, a Teremtés melyik dimenziójában lakozik -, amikor az Igazi Tudás állapotában van?
– Jeshua kérdése nagybetűkkel a lecke végén: Ó, Szent Egyetlen, TE MIT SZERETNÉL?

“A Tudás Útjára lépve a végső önátadásba lépsz – abba az önátadásba, ami a világod összes nyelvének és teológiájának megértésén túl van, túl mindazon, amit elmondani vagy megfogalmazni lehet, de nem azon túl, amit ismerni, érezni, felismerni és megélni lehet!” (A Tudás Útja, 1. lecke)

.
.

Második lecke: Engedd, hogy a megtisztulás megtörténjen!
Témái:

– A Királyság Kulcsairól részletesebben: Vágy, Szándék, Megengedés, Önátadás.
– A megtisztulás folyamatáról, és őszinteséget igénylő kérdések e folyamat támogatásához.
– Add fel a keresés játszmáját!
– Legyél a Szeretet Jelenléte, ami maga Isten! Milyen a Felébredett Elme látásmódja? A forma és az esszencia/tartalom közötti különbségről.
2 kérdés-válasz:
– Milyen a Valódi Tudás és Ismeret?
– Miért történik az, hogy amikor egyesek a blokkjuk kritikus pontjához érnek, akkor megállnak, és ahelyett, hogy hagynák, hogy végbe menjen a megtisztulás, kibeszélős klikkeket hoznak létre, kivetítenek és támadnak?

“A megmentőid gyakran és egyre gyakrabban azok, akik a legmélyebb reakcióidat, vehemens bírálatodat, az igazad bizonygatását váltják ki belőled! Amikor ilyesmi történik, és a békéd meginog, amikor a leginkább reaktívvá és emocionálissá válsz, ott találod azt a határt magadban, ami a figyelmedért kiált! Mert mindig emlékezz arra, hogy semmi sem érkezhet el hozzád, hacsak te nem hívtad azt önmagadhoz a lényed mélyéről, hogy növekedhess a megbocsátásban, bölcsességben, Szeretetben és Krisztus Erejében.” (A Tudás Útja 2. lecke)

.
.

Harmadik lecke: A Szeretet mélyebb befogadása és ennek akadályai
Témái:

– A “nem tudom” játszmájáról
– Ültesd a gyakorlatba a Szeretet célját!
– Napi meditációk és gyakorlatok A Tudás Útjára
– Mi az, amit még nem emésztettél meg Szeretettel?
2 kérdés-válasz:
– A bálványokról és a valódi Önszeretetről
– Lehetséges, hogy mások indulatosan fognak reagálni a Szentlélektől kapott útmutatásunkra?

“Nem létezik erőteljesebb tudatállapot, mint a Tudás állapotából cselekedni. Mert valóban, szeretett barát, ha igazán elfogadnád magad Krisztusként, tudnád, hogy nem vallhatsz kudarcot. És ha nem vallhatsz kudarcot, mihez kezdenél az időddel? Ha tudnád, hogy nem lehetséges számodra a kudarc, hogy az Univerzum mindenkor teljesen támogatni fog, amikor azt választod, hogy csak oly módon cselekszel, teszel, gondolkodsz, ami Szeretetet terjeszt ki, ott élnél-e, ahol jelenleg élsz? Azzal töltenéd az idődet, amivel jelenleg töltöd? … Sokatok azt gondolja, hogy először is túl kell élnie, hogy aztán módot találhasson arra, hogy csak Szeretetet tanítson.” (A Tudás Útja 3. lecke)

.
.

..
.
.

Támogatás a leckék tanulmányozásához

.

A leckéket tanulmányozók tagjai lehetnek egy zártkörű FB csoportnak is. 

Amikor változik a gondolkodásunk, a szemléletmódunk, akkor előfordul, hogy összeomlik egy világ bennünk. Az a világ düledezik ilyenkor, amit gondolatainkkal, hiedelmeinkkel építettünk fel. Ezért az önismereti úton járónak bátorságra van szüksége. Kitartásra, hogy akkor is tovább menjen az úton, amikor elbizonytalanodik, amikor nehéz, amikor nem látni előre, merre kanyarodik az út.

Ebben segít és támogat a csoport. A csoport megtartó ereje továbblendít, amikor arra van szükségünk. Ezen kívül:
új barátokra lelünk;
játékos, szerető és megértő közeget biztosít a csoport a változáshoz;
megosztjuk egymással örömeinket, nehézségeinket;
láthatjuk csoporttársainkon, hogy mennyire hasonló folyamatok játszódnak le mindnyájunk életében;
elmondhatjuk elakadásainkat a szöveggel vagy a gyakorlással kapcsolatban;
kapcsolódunk a közös Szándékban.

Mivel ez egy online csoport, a világ bármely részéről csatlakozhatsz, mely egy csodás szimbólum arra, hogy az elmék kapcsolódnak téren és időn át.

A Tudás Útja biztosan mélyebbre visz tapasztalati szinten, és támogat a kérdőjelek megválaszolásában. A Mester Útja önmagában teljes, önálló spirituális útként megállja a helyét.


..
.

Hogyan léphetsz A Tudás Útjára?

A Tudás Útja minimum 1 éves folyamatához a fordítás folyamatban van.

Mindegyik lecke/fejezet elérhető ebook és hanganyag formában is. (kérésre)
Ebook: pdf, epub formátumban.
A hanganyagokról: leckénként 2 hanganyagot kapsz mp3 formátumban. Az egyikben csak a lecke van felmondva, a másikban a szöveg alatt zene is van, hogy meditációként hallgathasd.

Ára ebook és hanganyag formában egyaránt 10 000 Ft/lecke.
Ha mindkét formában kéred: 15 000 Ft kedvezményesen.
Számlaigényedet jelezd, kérlek!

Ha megszólított ez a lehetőség, ha érzed a Hívást és fellelkesedtél, mert valami megmozdult Benned… Téged is hív a Szíved az Ébredésre! 🙂

.

Megrendelés:
info@amesterutja.hu

.

Örömmel válaszolok a kérdéseidre,
Alexandra

.
.