A Tudás Útja

*** A Tudás Útja Az Átalakulás Útjára, az pedig A Szív Útjára épül, ezért ha mindez megszólít, akkor A Szív Útja leckéivel sorrendben haladva és/vagy a Korai Évek bármelyik Téged megszólító fejezetével léphetsz A Mesterré Válás Útjára! ***

A teljes könyv a 11 leckével elérhető ebook és hangoskönyv formában is.

Mindegyik lecke elérhető hanganyagként és meditációként is.

Jeshua Jayem közvetítésében, először magyar fordításban

.

1 lecke kb 10-15 oldalas (A4), és a hanganyagok pedig leckénként kb. 70-80 percesek.

.

Hírlevélben értesítelek, ha elkészült valamelyik következő fordítás A Mesterré Válás Útjából. Javaslom, iratkozz fel a hírlevélre, ha még nem tetted. A leckéket folyamatosan fordítom, miközben én is elmélyülök az anyagban, így a következő lecke fordítása az ajánlott tanulmányozási időnek megfelelően, kb 1 hónap elteltével várható.

.
.
.

Miről szól A Tudás Útja?

.

A Tudás Útja az 5 könyvből álló Mesterré Válás Útja (The Way of Mastery – The PathWay) 3. könyve, Az Átalakulás Útját követi. A Mesterré Válás Útját Jayem csatornázta a 90-es években közvetlenül Jeshuától.

Többet megtudhatsz az Ösvényről Jayem weboldalán: http://www.wayofmastery.com/ Az eredeti, angol nyelvű anyagokat beszerezheted még a Shanti Christo Alapítvány honlapján. És itt is találsz rengeteg információt A Mesterré Válás Útjáról.

A Tudás Útja 11 leckéből áll, némelyikhez kérdés és válasz kiegészítés is tartozik. 1 leckét javasolt 1 hónapon át tanulmányozni, így A Tudás Útja szintén 1 éves gyakorlási periódust javasol, akárcsak A Szív Útja és Az Átalakulás Útja. Minden lecke itt is néhány központi gondolat köré épül, és tartalmaz néhány gyakorlatot is, mellyel az elméletet a gyakorlatba át lehet ültetni.

..

Jayem így ír Előszavában Az Ösvényről:

A Szív Útja az első az Ő Ösvény Trilógiájában (PathWay Trilogy, mely a következő részekből áll: A Szív Útja/The Way of the Heart, Az Átalakulás Útja/The Way of Transformation és A Tudás Útja/The Way of Knowing), melyet ezrek úgy is ismernek, mint az „Út”-tanításokat.

Maga az Ösvény Trilógia egyszerűen a legkivételesebb és legmesteribb tanítások egyike, amivel valaha is találkoztam, beleértve minden tanulmányomat a jógáról, a világvallásokról és a filozófiáról. Ahogy „elülteti a magvakat” A Szív Útjában, és aztán mesterien mélyebb szintekre viszi azokat, amikor a tanuló készen áll a gyümölcsökre a következő műveken, Az Átalakulás Útján és A Tudás Útján keresztül, az tanárként még mindig alázattal tölt el, és bámulatba ejt. Bár ezek is csupán részei az Ösvénynek, amit Ő kifejlesztett rajtam keresztül az évek során; a többi kulcsszöveg magában foglalja A Jeshua Leveleket és A Szolgáló Útját (The Way of the Servant). Egy további lépés a tanuló utazásán a tapasztalati és átalakító energiák az Arámi Miatyánkban (Aramaic Lord’s Prayer) és főként az Üdvösségben (Beatitudes), ami az elvonulásokon, intenzív tréningeken és zarándoklatokon használt gyógyító és ébredést hozó munka alapja. Az alapvető arámi Tanítások mellett támogatást nyújtanak a Szeretet-Légzés [LovesBreath][LB], a Radikális Önvizsgálat (Radical Inquiry) gyakorlatai és az A Névben (In The Name) elnevezésű egyedi meditáció.

Amit a kezedben tartasz, az egy Mesterkulcs, ám a kulcs csak annyiban hasznos, amennyiben a kezünkbe vesszük, belehelyezzük a szívünkön és elménken található zárakba, és „elfordítjuk” azt, az által, hogy teljesen elmélyedünk abban, amit az egyik legfelsőbb Mestertanár adott nekünk, Akit valaha is küldött a Szeretet, hogy alvó lelkeinkben újra megismertesse velünk a Szeretetet.

Most már a te kezedben van, és nem véletlenül. Ő mondta azt, hogy senki sem jut el ehhez a Műhöz, „aki nem készült fel rá teljesen”. Ha ezeket a szavakat olvasod, a kegyelem egyesült lelked titkos vágyódásával, és ide helyezett téged, és ezeket a Tanításokat pedig a kezedbe.

Most már rajtad áll. Isten áldjon, és kívánom, hogy megismerhesd a Kegyelem ragyogását, mely minden megértést meghaladóan szeret téged, és a Lélek Teljességét, ahogyan az rajtad keresztül Szeretetbe burkolja ezt a világot!”

..

..

Egy olyan önismereti út ez, melynek során Jeshua és barátai segítségével

az elménket tréningezzük;
észlelésünk és érzékelésünk átalakul;
kialakul belső látásunk;
a megbocsátás csodálatos ereje által megélhetjük valódi Önmagunkat;
képessé válunk elengedni az önmagunkról, másokról, a világról szóló történeteinket, ítéleteinket;
minden nap megéljük a békét, örömöt;
megtanulunk felelősséget vállalni önmagunkért, és nem hibáztatjuk többé a körülményeket.

Segít felfedezni Önmagunkban azt a mély tudást, ami mindannyiunkban már egyébként is ott van, csak sok-sok korlát, hiedelem, negatív érzés rakódott rá téves érzékelésünk miatt. A leckék az érzékelés helyreállításán keresztül visszavezetnek minket a Szeretetbe, mely valódi lényegünk.

Célja, hogy képessé váljunk kapcsolódni Belső Vezetőnkkel, Belső Tanítónkkal, intuíciónkkal vagy más néven a Szentlélekkel.

.
.
..

A leckék témái idézetekkel

.

Első lecke: Te mit szeretnél?
Témái:

– Olyan vagy továbbra is, amilyennek teremtve lettél.
– Mi az, ami megköveteli az Igazi Tudást?
– Mi szükséges az Igazi Tudás létezéséhez?
– Hogyan él valaki – függetlenül attól, a Teremtés melyik dimenziójában lakozik -, amikor az Igazi Tudás állapotában van?
– Jeshua kérdése nagybetűkkel a lecke végén: Ó, Szent Egyetlen, TE MIT SZERETNÉL?

„A Tudás Útjára lépve a végső önátadásba lépsz – abba az önátadásba, ami a világod összes nyelvének és teológiájának megértésén túl van, túl mindazon, amit elmondani vagy megfogalmazni lehet, de nem azon túl, amit ismerni, érezni, felismerni és megélni lehet!” (A Tudás Útja, 1. lecke)

..

Második lecke: Engedd, hogy a megtisztulás megtörténjen!
Témái:

– A Királyság Kulcsairól részletesebben: Vágy, Szándék, Megengedés, Önátadás.
– A megtisztulás folyamatáról, és őszinteséget igénylő kérdések e folyamat támogatásához.
– Add fel a keresés játszmáját!
– Legyél a Szeretet Jelenléte, ami maga Isten! Milyen a Felébredett Elme látásmódja? A forma és az esszencia/tartalom közötti különbségről.
2 kérdés-válasz:
– Milyen a Valódi Tudás és Ismeret?
– Miért történik az, hogy amikor egyesek a blokkjuk kritikus pontjához érnek, akkor megállnak, és ahelyett, hogy hagynák, hogy végbe menjen a megtisztulás, kibeszélős klikkeket hoznak létre, kivetítenek és támadnak?

„A megmentőid gyakran és egyre gyakrabban azok, akik a legmélyebb reakcióidat, vehemens bírálatodat, az igazad bizonygatását váltják ki belőled! Amikor ilyesmi történik, és a békéd meginog, amikor a leginkább reaktívvá és emocionálissá válsz, ott találod azt a határt magadban, ami a figyelmedért kiált! Mert mindig emlékezz arra, hogy semmi sem érkezhet el hozzád, hacsak te nem hívtad azt önmagadhoz a lényed mélyéről, hogy növekedhess a megbocsátásban, bölcsességben, Szeretetben és Krisztus Erejében.” (A Tudás Útja 2. lecke)

..

Harmadik lecke: A Szeretet mélyebb befogadása és ennek akadályai
Témái:

– A „nem tudom” játszmájáról
– Ültesd a gyakorlatba a Szeretet célját!
– Napi meditációk és gyakorlatok A Tudás Útjára
– Mi az, amit még nem emésztettél meg Szeretettel?
2 kérdés-válasz:
– A bálványokról és a valódi Önszeretetről
– Lehetséges, hogy mások indulatosan fognak reagálni a Szentlélektől kapott útmutatásunkra?

„Nem létezik erőteljesebb tudatállapot, mint a Tudás állapotából cselekedni. Mert valóban, szeretett barát, ha igazán elfogadnád magad Krisztusként, tudnád, hogy nem vallhatsz kudarcot. És ha nem vallhatsz kudarcot, mihez kezdenél az időddel? Ha tudnád, hogy nem lehetséges számodra a kudarc, hogy az Univerzum mindenkor teljesen támogatni fog, amikor azt választod, hogy csak oly módon cselekszel, teszel, gondolkodsz, ami Szeretetet terjeszt ki, ott élnél-e, ahol jelenleg élsz? Azzal töltenéd az idődet, amivel jelenleg töltöd? … Sokatok azt gondolja, hogy először is túl kell élnie, hogy aztán módot találhasson arra, hogy csak Szeretetet tanítson.” (A Tudás Útja 3. lecke)

..

Negyedik lecke: A legrövidebb út Istenhez az autentikusság
Témái:

– Hogyan lehetséges kifinomult módon érzékelni, milyen hatással van a gondolat a testre, az energiatérre, más lényekre, illetve az éteren át – gyakorlat a dowsing rudakkal.
– Hogyan élik meg a gondolatok többségét azok, akik még nem művelték ki magukban a megkülönböztető képességet azzal kapcsolatban, hogy egy gondolat vagy érzés honnan bukkant fel az energiaterükben?
– Hogyan tudod másképpen érzékelni a testet?
– Mik A Csodák Tanításában említett félelemgyűrűk?
– Milyen módokon tart a markában a félelem?
– Kérdések az autentikusságodban való növekedéshez.
– Miért fontos túllépni a másokhoz/világhoz való alkalmazkodáson, és felvállalni a saját egyediségedet?
2 kérdés-válasz:
– Mik A Csodák Tanításában említett Nagy Fénysugarak?
– Mindenkinek van saját, egyedi lélekesszenciája?

„Valóban, szeretett barát, A Tudás Útján jelen van a Tudás bizonyossága, hogy pontosan azokon a helyeken található a tényleges átjáró a kiterjedtebb Isteni Tudatosságba, ahol a félelem látszólag felbukkan. Ha van valami, amit félsz megosztani valakivel, akkor ott van az átjáród. Menj, és mondd ki az igazságodat – nem azért, hogy meggyőzd a másikat, nem azért, hogy igazad legyen -, csakis azért, hogy sort keríts a megosztásra, és így áthatolj a félelemgyűrűn!” (A Tudás Útja 4. lecke)

..

Ötödik lecke: A karma újraértelmezése
Témái:

– A karma csak ott létezhet, ahol nem feltétel nélkül szeretsz.
– A karmát két szinten tapasztalod meg: az egyik szinten a hatás azonnali, másodsoron pedig az időben játszódik le.
– A depresszió okai.
– A karma olyan, mint egy önbeteljesítő jóslat, mivel annak következménye, ahogy az elmét használod.
– Támogató kérdések annak feltárásához, milyen karmikus hatások működnek az életedben jelenleg, és hogyan tudod lefordítani ezt lehetőségekké.
– A Feltétel nélküli Szereteten keresztül a karma meghaladásra kerül. A Szabadság: Szeretet a körülményektől függetlenül.
– A karma erőt visszaadó újraértelmezése.

„A karmikus hatásnak van egy közvetett formája – nevezetesen az, hogy a körülötted lévő világ az idő múlásával olyan formát ölt, egy olyan kontextusba rendezi magát, ami vissza fogja tükrözni számodra mindazt, ami látszólag bizonyítja azt a negatív gondolatot, melynek a megteremtését mostanra már el is felejtetted. És aztán ekkor újra megjelenik benned az adott negatív gondolat, és tévesen azt fogod hinni, hogy a negatív gondolat a rajtad kívül lévő körülmények miatt van ott.” (A Tudás Útja 5. lecke)

„Válj hát olyanná, aki többé nincs a karma hatása alatt! Válj olyanná, aki a karmát bölcsen használja az által, hogy őszintén néz az életére, megtanulja, amit meg kell tanulnia – ítélkezés nélkül, sőt, ünnepléssel! Válj olyanná, aki a karmáját egy olyan átjáróvá fordítja le, ami Isten Jelenlétének és annak a Tökéletes Szeretetnek az egyre növekvő tudatosságába vezet, ami beborítja a Földet, áthat mindent, amit látsz, azzá fordítva le a világot, ami képes felemelni, felébreszteni, meggyógyítani téged, és gondoskodni rólad.” (A Tudás Útja 5. lecke)

..

Hatodik lecke: Teremtesz vagy erőlködsz?
Témái:

– Mi a teremtés és a csinálás/erőlködés/erőltetés közötti különbség? Egy ima és egy gyakorlat ennek mesteri kiműveléséhez.
– Hogyan élvezheted igazán a teremtést, és mi akadályozza ezt?
2 kérdés és válasz:
– Mi az öröm és az élvezet közötti különbség, és miért része olyan sok spirituális hagyománynak az élvezetekről való lemondás?
– Milyen irányba tart a Shanti Christo?

„A csinálás az egoisztikus elme rendkívüli erőfeszítéseit igényli. A csinálás magába foglalja annak megtervezését, hogy az illető mit akar, az alapján, amit már tud, és aztán pedig az azzal való foglalatoskodást, hogy módot találjon a céljai elérésére, a saját elképzeléseinek megfelelően. A csinálásban mindig van félelem, mivel maga az ego a félelem alapvető összeszűkülése.
A teremtés – abban az értelemben, ahogy én használom ezeket a kifejezéseket – nagyon különbözik ettől. Amikor azt mondom, hogy teremtésre születtél, azt értem ez alatt, hogy mivel a Teremtő hasonlatosságára lettél teremtve, az egyedüli feladatod az, hogy egy olyan csatornaként szolgálj, amin keresztül a Szeretet felfoghatatlan misztériuma és szépsége olyan módokon fejeződhet ki, ami látható ebben a világban. Egy művész képes erre egy ecsettel, egy énekes egy dallal, egy író a szavakkal, egy barát egy mosollyal, egy kertész pedig egy kerttel. Minden egyes alkalommal részt veszel a teremtés aktusában, amikor feladod a saját elképzeléseidet arról, hogy a dolgok micsodák és mire valók, és azt választod, hogy csak olyasmit teszel, amit azért teszel, hogy élvezd a Szeretet jelenlétét és e Szeretet felkínálását azok számára, akik ezt hajlandók befogadni.” (A Tudás Útja, 6. lecke)

„Mindig, amikor a csinálás állapotában vagy, és erőlteted a szeretetet, és megpróbálod az életet ahhoz igazítani, amilyennek szerinted lennie kellene, szenvedsz. Amikor a teremtés állapotában vagy, élvezed Magának a Teremtésnek a csodáját.” (A Tudás Útja, 6. lecke)

..

Hetedik lecke: Bízz a Szeretetben, legyél lojális a Szeretethez!
Témái:

– Hogyan távolodsz el háromszorosan is a Valóságtól, miközben a fizikai világ köti le a figyelmedet?
– A bizalom, a lojalitás és a Királyság kulcsainak (vágy, szándék, megengedés, önátadás) összefüggései.
– Hogyan változik az érzékelésed és a tapasztalásod természete, amikor elkezdesz felébredni, és csak a Szeretetben bízol, csak a Szeretethez vagy lojális?
– Vizsgáld meg, mihez vagy lojális valójában!
– A tapasztalásod az az érték, amivel egy eseményt felruházol.
– Minden szenvedés forrása a formához való kötődés, a formával való azonosulás. Minden, amit a test-elmével való téves azonosulásra építesz, illúzió, ezért elkerülhetetlenül össze fog dőlni.
– A szabadság és mély nyugalom akkor érkezik el, amikor csak a Szeretethez vagy lojális.

„Valóban örömmel kapcsolódom veled, mert tökéletes békével és tökéletes Szeretettel és tökéletes bizalommal tekintek rád. Az irántad való lojalitásom megingathatatlan. Nincs olyan a te tered és időd birodalmában zajló esemény, ami bemocskolhatná ezt a lojalitást, mert az Igazság legmélyéből ismerem az Énedet: azt, ami megingathatatlan, nem változik, megváltoztathatatlan és változatlan, örökké. Mert a lojalitásom tökéletesen tiszta. A benned való bizalmam kifürkészhetetlen és mérhetetlen.” (A Tudás Útja, 7. lecke)

„Miközben a fizikai világodban tartózkodsz, a legnagyobb kihívásod pillanatról pillanatra, és pillanatról pillanatra az, hogy éber maradj, és ne azonosulj azokkal az érzékelésekkel, melyek a test fizikai apparátusának eredményeként születtek meg. (…)
A test szintjének érzékeléséből a gondolkodó elme a testtel kapcsolatos asszociációiból értelmezéseket teremt meg mindarról, amit hite szerint lát. És most már a figyelmed, a tudatosságod kétszeresen is eltávolodott a valóságtól. Először is félrevezetett mindaz, amit a test szemei mutatnak neked, és azt gondolod, hogy igazából ez a valós és jelentős. (…)
Aztán ez alapján következtetéseket vonsz le, és értelmezéseket teremtesz meg azokról az eseményekről, amiket a test szemei mutatnak neked. Ez pedig megteremt egy érzelmi hatást, ami olyan, mint egy leves, benned és körülötted van, és továbbra is így marad – amíg a gyógyulás meg nem történik.
A Valóságtól való eltávolodás harmadik szintje az elme azon trükkje, amikor is ragaszkodik ahhoz, hogy az értelmezései tények. Az elme e szintjének tettem fel ezt a kérdést A Csodák Tanításában:

Boldog akarsz lenni, vagy azt akarod, hogy igazad legyen?

Mert a boldogság csakis a tökéletes bizalom eredménye lehet. És a tökéletes bizalom a tökéletes lojalitásból fakad. És a tökéletes lojalitás spontán módon megjelenik abban az elmében, ami az önátadásban nyugszik.” (A Tudás Útja, 7. lecke)

„És amikor egy szeretett barát eltávozik, mert sor kerül arra, amit ti „halálnak” neveztek, mivel te nem azonosítod a barátot a test-elmével, és ezért nem úgy érzékeled ezt, hogy többé nem szeretheted a barátodat, te továbbra is ugyanúgy élvezed, hogy szereted a barátodat. És amikor a Szeretetben lakozol, elkezded megtapasztalni annak Valóságát, hogy soha semmi sem hal meg. Semmi sem hal meg! Mert a Tiszta Intelligencia sehova sem megy.” (A Tudás Útja, 7. lecke)

..

Nyolcadik lecke: Adj szabadságot minden lénynek!
Témái:

– Minden dolog és minden teremtésed esszenciája a Szeretet utáni vágyódás.
– A tökéletes hithez vezető útról.
– A sebezhetőség megengedése által a lélek emlékezik a tökéletes sebezhetetlenségére.
– A változó körülmények energetikai megélése a Szeretet szemein keresztül.
– Ami nem Szeretet, az félelem, és csakis félelem. Hogyan hozhat egy belső fordulatot ez az egyszerű igazság?
– A Szeretet minden egyes cselekedetét nagyra kell becsülni.
– Nem ismerheted a Szeretetet, amíg minden lénynek teljes szabadságot nem adsz. Kérdések és gyakorlatok ennek megtestesítéséhez.

„A Szeretet senkitől sem tagadja meg a tökéletes szabadságot, ami minden egyes lélek szuverenitása és előjoga. Mert nem ismerheted a Szeretetet, amíg minden lénynek teljes szabadságot nem adsz. Nem ismerheted a Teremtődet, amíg nem úgy szeretsz, ahogy a Teremtőd szeret. És senki sincs azok között, akik e szavakat hallgatják vagy olvassák, senki sincs, aki valaha is azt választotta, hogy meghallgatja, ahogy ezen a test-elmén keresztül, az együttműködésünknek köszönhetően, a teremtő kapcsolódásunknak köszönhetően kommunikálni igyekszem mindazt, ami a Valóság bölcsességét tükrözi vissza – senki sincs, aki valaha is meghallgatta e szavakat, aki ne vágyódna arra, hogy a Szeretetet teljességében megismerje, és ismét Haza térjen.

„Haza térni” azt jelenti, hogy ismered a Szeretetet. És a Szeretetet ismerni azt jelenti, hogy többé nem tudod megmondani, hol végződsz te, és hol kezdődik a Teremtő. Az a lény, aki ilyenné válik, pusztán szeret. A Szeretet tökéletes bizonyosságában lakozik, olyan mélységben, hogy még annak puszta gondolata sem jelenik meg benne, hogy valaki más szabadságát korlátozza. Miért is jelenne? Ha a poharad valóban túlcsordul, kérnéd-e azt valakitől, hogy a félig teli poharát eléd tegye, azt követelve, hogy birtokolni akarod a poharát? A Szeretet minden dolgot megenged. A Szeretet minden dolgot átölel. A Szeretet minden dologban bízik, ez által minden dolgot azonnal meghalad.” (A Tudás Útja, 8. lecke)

..

Kilencedik lecke: Csak Isten létezik, és Te Az Vagy
Témái:

– Jeshua ben Joseph, mint szimbólum a felébredés folyamatában
– Emlékeztesd Magad újra és újra az Igazság egyszerűségére!
– Miért szent minden egyes találkozás? Mert mindig Önmagaddal találkozol.

„Egy Felébredett Elme úgy tekint mindenre, hogy látja, nincsenek problémák. Egy ilyen Elme úgy tekint a világra, hogy nem látja értelmét, miért kellene azt megváltoztatni, hiszen most egy olyan világra tekint, ami már meggyógyult, már átszellemült, már – alkímiai tüzeken keresztül, ha úgy tetszik – megtisztult, és ismét teljessé vált. Mert, a Valóságban, látja, hogy az egység soha nem is veszett el. Az elkülönülés álma egy olyan elme terében történik, ami sehol sincs, aminek nincs értéke és nincs célja.”

„Az Igazság az, hogy minden, ami megjelenik, majd tovatűnik, valójában maga Isten. Csak Isten létezik. Csakis Isten létezhet. És te Ez vagy.
Mert legvégül még az Isten és Fiú, a Teremtő és Teremtett kreatív tanítási eszköze is távolivá kezd válni, ahogy a dualitás Eggyé válik, ahogy az illúzió – az illúzió utolsó nyomai is – végül utat engednek az Igazságnak.
Minden megjelenő, majd tovatűnő dolog tökéletesen rendben van. Minden lehetőség, ami által megtapasztalhatod a Szeretet jelenlétének tudatosságát, tökéletesen rendben van. Minden lehetőség, ami által megtapasztalhatod a félelem összeszűkülését, rendben van. Mert ezek a dolgok csupán megjelennek annak a tökéletesen szabad Elmének a mezejében, ami vagy.”

..

Tizedik lecke: Rendkívüli vagy, és végtelen fontossággal bírsz!
Témái:

– Mi a kapcsolat az önszeretet és a Teremtő Szeretete között?
– Több Fényszál is létezik, mely az emberi tapasztalás teljességét felöleli. Minden léleknek megvan a Felmenő Ága.
– Te egy nagyon ősi Család tagja vagy. A Felmenő Ág egy energiarezonancia. Mi az, amit lényeges tudnod a Krisztusi Felmenő Ágról?
– Értsd meg jól az általad betöltött, az általad játszott szerepet, bárhol is vagy!
– Rengeteg elképesztő dolog vár rád. Mindig van további felfedezni való.  
– Amióta beléptél a beavatás kapuján, az átalakulásod, a színeváltozásod folyamatosan zajlik, abban a mértékben, amennyire te hajlandó vagy megengedni ezt.
– A Shanti Christo energiavortexe tágul és mélyül. Te szó szerint azoknak az előremutató hatásoknak a tanúja vagy, ami a jövő zenéje.
– „Te vagy az, aki Isten Fényét és Szeretetét kiterjeszti a Teremtésbe, azon hajlandóságod által, hogy megengeded e Fénynek az emberi aspektusod átalakítását. Az emberi természeted úgy alakul át, ha magadhoz öleled, és teljességében szentnek látod.”
– Foglald el hát méltó helyedet, és kezdd el feladni azt a szokásodat, hogy a Fényedet véka alá rejted!

2 kérdés-válasz:
– A Biblia kódja című könyvről és a Tórában található titkos kódokról. 
– A gyermekek szabad akaratáról: Milyen hatással vannak a gyermekekre a szüleik választásai? A karmáról egy új nézőpontból. A lélek döntése, hogy az áldozatiságot akarja-e tapasztalni, vagy az elkülönülés álmából való felébredést.

„A tudatosság minden megteremtett formájának célja a Teremtő dicsőítésének kifejezése. 
Lehetetlen a Teremtő magasztalása, ha nem szereted Magad teljesen. Ha nem tudod magadhoz ölelni és szeretni Istennek azt az egyedi megnyilvánulását, aki te magad vagy, nem tudsz egészen a Teremtő dicsőítésének teljes kifejeződésébe lépni. Ezért van az, hogy sokszor hallottad tőlem ezt a mondást: a fátyol, ami távol tart téged a Királyságtól, az önszeretet hiánya. Az önszeretet nélkülözhetetlen ahhoz, hogy visszatérj a Királyságba. Mert az önszeretet egyet jelent a Teremtő Szeretetével. Nem szeretheted a Teremtőt, miközben visszautasítod a Teremtő Teremtését.” (A Tudás Útja, 10. lecke)

..

Tizenegyedik lecke: Szuverén Mester vagy!
Témái:

– Hogyan teremt egy Mester?
– Hogyan érzékel és lát egy Mester?
– Milyen egy Mester magatartása?
– Áldd meg minden teremtésedet!
– Valld magadénak a szuverén mesteri létezésedet!
– A szolgálat az öröm legnagyobb forrása.

„Sok-sok eszköz és mélyreható megértés adatott meg neked, hogy támogasson téged abban az egyszerű döntésben, hogy teljes felelősséget vállalj a tapasztalásod minden egyes pillanatáért. Mert végül csak ezt adhatom neked. Nem szabadíthatlak meg annak tényétől – amit talán még mindig tehernek érzékelsz -, hogy folyamatosan teremtesz, hogy te valóban egy Teremtő vagy.”

„Az igazi változás tehát nem akkor tud megtörténni, amikor felismered, hogy nem kedvedre való egy személlyel, hellyel vagy dologgal való kapcsolat, amiben vagy, és ezért lépéseket teszel azért, hogy kilépj belőle – hanem akkor, amikor felismered, hogy a kapcsolat, és mindaz, ami benne zajlik, bizonyosan valami olyasminek az eredménye, ami a saját tudatosságodban található. És ezért mindaz, amit nem kedvelsz a kapcsolat egy pillanatában, pusztán egy magpotenciál kivirágzása, egy olyan rezgés, amit a saját lényed mélyén önmagadban hordozol. Ekkor már egy egyszerű dolog az, hogy elsőként a Királyságra ügyelj, megpihenj mindennek egyszerű tudásában, és gyengéden arra kérd a Szentlelket, hogy megtanítson téged arra, feltárja előtted azt, hogy amihez egy igaz hiedelemként ragaszkodtál, valójában hamis. Amikor már látod, miért tartottad meg azt a hiedelmet, és az milyen módon manifesztálta a tapasztalásod világát, szabaddá válsz, hogy újra válassz.” (A Tudás Útja, 11. lecke)

..

..
.
.

Támogatás a leckék tanulmányozásához

.

A leckéket tanulmányozók tagjai lehetnek egy zártkörű FB csoportnak is. 

Amikor változik a gondolkodásunk, a szemléletmódunk, akkor előfordul, hogy összeomlik egy világ bennünk. Az a világ düledezik ilyenkor, amit gondolatainkkal, hiedelmeinkkel építettünk fel. Ezért az önismereti úton járónak bátorságra van szüksége. Kitartásra, hogy akkor is tovább menjen az úton, amikor elbizonytalanodik, amikor nehéz, amikor nem látni előre, merre kanyarodik az út.

Ebben segít és támogat a csoport. A csoport megtartó ereje továbblendít, amikor arra van szükségünk. Ezen kívül:
új barátokra lelünk;
játékos, szerető és megértő közeget biztosít a csoport a változáshoz;
megosztjuk egymással örömeinket, nehézségeinket;
láthatjuk csoporttársainkon, hogy mennyire hasonló folyamatok játszódnak le mindnyájunk életében;
elmondhatjuk elakadásainkat a szöveggel vagy a gyakorlással kapcsolatban;
kapcsolódunk a közös Szándékban.

Mivel ez egy online csoport, a világ bármely részéről csatlakozhatsz, mely egy csodás szimbólum arra, hogy az elmék kapcsolódnak téren és időn át.

A Tudás Útja biztosan mélyebbre visz tapasztalati szinten, és támogat a kérdőjelek megválaszolásában. A Mesterré Válás Útja önmagában teljes, önálló spirituális útként megállja a helyét.


..
.

Hogyan léphetsz A Tudás Útjára?

A Tudás Útja minimum 1 éves folyamatához a teljes könyv elérhető a 11 leckével.

A könyv elérhető ebook és hanganyag formában is.
Ebook: pdf, epub formátumban.
A hanganyagokról: leckénként 2 hanganyagot kapsz mp3 formátumban. Az egyikben csak a lecke van felmondva, a másikban a szöveg alatt zene is van, hogy meditációként hallgathasd.

Ára ebook formában (a 11 lecke csak egyben rendelhető meg): 11 000 Ft.
Ára hanganyag formában (a 11 lecke csak egyben rendelhető meg): 11 000 Ft.
Ha mindkét formában kéred, kedvezményesen az egyik féláron: 16 500 Ft.
Számlaigényedet jelezd, kérlek!

Ha megszólított ez a lehetőség, ha érzed a Hívást és fellelkesedtél, mert valami megmozdult Benned…
Téged is hív a Szíved az Ébredésre!

.

Megrendelés:
info@amesterutja.hu

.

Örömmel válaszolok a kérdéseidre!
Szeretettel,
Alexandra

.
.