A Szeretet minden dolgot meggyógyít

Jayem által Jézustól/Jeshuától csatornázva, először magyar fordításban

Köszöntelek!

Nem ezt a fejezetet terveztem lefordítani. De amikor átfutottam annak a 9 fejezetnek a címét a Korai Évek kötetből, amik még fordításra várnak, tudtam, hogy ez a következő. A szívemben és a gyomromban éreztem. Most, hogy elkészült a fordítás, már látom, hogy azért, mert egy mélyebb kapcsolódásba visz Jeshuával – jobban mondva, ez a fejezet e vágynak és e folyamatnak a szimbóluma a tudatosságban. Tehát ha ezért imádkoztál, akkor talán ez a válasz az imádra.

A Korai Évek tanításai 1989-1992 közötti csatornázások. E könyv ugyanolyan mély és izgalmas, mint az Út-tanítások (Szív, Átalakulás, Tudás). Még előttük készültek, amikor Jayem egyre jobban összehangolódott Jeshuával. Ez a könyv témákra van bontva, és nem úgy épül egymásra, mint a későbbi 3 könyv leckéi hónapról hónapra. Tehát ha még nem kezdtél bele A Szív Útjába, vagy akárhol is tartasz az Út-könyvekben, ez a fejezet Számodra is csodákat hozhat.

Nálam azért is rendhagyó ez a fejezet, mert bár a szöveg részének fordítása elkészült a már meglévő átiratból, a fejezet 2. részének, ami 7 kérdés-válaszból áll, jelenleg csak az angol hanganyaga érhető el. Most arra érzem a belső indíttatást, hogy elkészítsem az angol átiratot, hogy aztán majd le is fordíthassam, illetve az átirat segítségével a más nyelvekre történő fordítás is meg tud történni.
Azért csoda ez számomra, mert az elmúlt 5 évben én nem bírtam hallgatni az eredeti hanganyagokat. Idegesített Jayem hangja, vagy az, ahogy Jeshua beszélt rajta keresztül. Mindvégig az átiratokból fordítottam. Valami a mélyben bizonyára meggyógyult bennem, mert már nem idegesít, és miközben ennek a fejezetnek már hallgatni is tudtam az 1. részét, észrevettem, hogy új módon tudom befogadni a tanítást, a hangsúlyokat, a nyugodt rezgést, a nevetéseket, amik sajnos elvesznek az átiratokban, akkor is ha odaírom, hogy nevetés a közönség köreiben.
Nagy lecke ez azzal kapcsolatban, hogy tényleg minden belőlünk indul ki. Ami „odakint” látszólag jogosan idegesít, annak is hozzánk van köze, akkor is, ha nem látjuk még önvizsgálattal sem, milyen módon.
Azzal kapcsolatban is egy újabb csodás példa ez számomra, hogy sok minden úgy gyógyul meg, hogy nem közvetlenül ráfekszünk, és eldöntjük, hogy na én ezt most megbocsátom. Hanem egyszer csak beérik.
Szóval, a következő hetekben az angol átiratot fogom elkészíteni, aztán jöhet a fejezet 2. részének a magyar fordítása.

Témái:
A Jeshuával való mélyebb kapcsolat akadályainak felismerése.

– Miért jön Jeshua, hogy veled legyen ily módon, e formán és más formákon keresztül?
– Jeshua emberként megtapasztalt mindent, amit te, ezért veled egyenlőként jár az úton, amit választottál. De valóban elhiszed-e ezt, és hajlandó vagy-e elengedni Jeshuát, mint bálványt? Hiszen csak az lehet a barátod, aki veled egyenlő.
– Ugyanaz az üzenet, sokféle formában: Csak Szeretetet Taníts, mert te is az vagy!
– Hogyan újít meg mindent a Szentlélek benned és körülötted, amikor meghozod a gyógyulás melletti döntést?
– Semmi sincs rajtad kívül. Mik ennek a látásmódnak a mélységei, következményei és áldásai?
– Hogyan tükrözik vissza az események az elme mélyén meghozott döntéseket? Ez a visszacsatolási mechanizmus nem büntetés, hanem az erőd felvállalásában támogat.
– Hogyan működik a felébredési folyamat kapcsolati hálózata?
– Nem létezik olyasmi, hogy a Szeretet apró cselekedete. A Szeretet mindegyik kifejeződése ugyanolyan értékes.

„… elérkezett a nap, amikor hirtelen felfogtam, hogy ahelyett, hogy mágikus eszközöket keresnék a saját magam és Atyám között lévő szakadék áthidalására, talán valami furcsát kellene tennem, valami olyan felháborítót, ami szinte szentségtörésnek számít minden spirituális hagyományban, amit tanulmányoztam. És ez a furcsa dolog az volt, hogy egyszerűen Istent a Szaván fogjam, és úgy kezdjek el élni, mintha igaz lenne az, hogy nem vagyok elkülönülve Istentől.”

„A Szeretet mindig egyenlő. És mindegyik kifejeződése ugyanolyan értékes. A Szeretet legapróbb megnyilvánulása hegyeket mozgat, mert meggyógyítja a félelmet. Soha ne hagyd, hogy az az ego nevű fecsegő majom azt mondja, „De nem teszel eleget. De nem teszel eleget. De nem teszel eleget. De nem teszel eleget.” Hm. Beragadt lemez, beragadt lemez, beragadt lemez.”

A fejezet 1. része 14 A4-es oldal hosszú.
Elérhető ebook (pdf, epub) és hanganyag (mp3) formában.

..

UPDATE (szeptember 5.) Elkészült a 2. rész fordítása is!
A Szeretet minden dolgot meggyógyít – 7 kérdés és válasz
Témái:

– Össze lehet-e egyeztetni A Csodák Tanítása és a többi tanítási eszköz terminológiáját? – Mi értelme ennek a fájdalommal teli illúziónak? Szolgálja ez Istent valamiképpen?
– Mi a személyes béke melletti döntés hatása a bolygóval kapcsolatos problémákra?
– Miért manifesztálódnak a lélek küzdelmei betegségekben és kellemetlen közérzetben?
– Miért fontos, hogy megnyilvánítsd a kreativitásodat, és függetlenedj a világ véleményeitől?
– Milyen félelem blokkolja a művészi és kreatív önkifejezésedet?
– Mit jelent A Csodák Tanításában az, hogy „az Atya teszi majd meg az utolsó lépést”?
– Jeshua szeretetteljesen elköszön és emlékeztet, hogy a barátod.

„Elismétlem, azon tűnődni, miért van mindez így, és hogy került ide, időpocsékolás. Ezzel csak annyit érsz el, hogy ugyanott gubbasztasz a tudatosságodban. Inkább döntsd el, mit akarsz! Úgy is mondhatnád, hogy a legnagyszerűbb kérdés, amit valaha is feltehetsz önmagad számára, ez:
Mit akarok úgy igazán?
És tudd, hogy tökéletesen rendben van, hogy megéld azt, amit szeretnél. El fogsz jutni oda, hogy csak a Szeretetet akarod majd, mert semmi más nem elégítheti ki a lelket.”

„Krisztus, látod, az az energia, mely a jót, a szentet és a gyönyörűt pusztán Önmaga gyönyörűségéért teremti meg. És te és ebben a teremben még hányan blokkoljátok ennek áramlását, mert azt a gondolatot tartjátok meg magatokban, hogy talán senki se fogja észrevenni. Te észreveheted. És amikor teljesen észreveszed – jól figyelj -, amikor hajlandóvá válsz arra, hogy a jót, a szentet és a gyönyörűt önmagadért teremtsd meg, amikor egyáltalán nem – mi is ez a szó? – érdekel, hogy a bolygón bárki más tud-e róla, akkor rájössz arra a fenséges titokra, hogy a Valóságban nem lehetséges, hogy ez észrevétlen maradjon, mivel minden elme kapcsolatban áll egymással. És amikor írsz, és kiterjeszted a szeretetedet és a szépségedet és ennek minden percét élvezed, akkor lehetetlen, hogy a többi elmére ez ne legyen hatással.”

A fejezet 2. része 15 A4-es oldal hosszú.
Elérhető ebook (pdf, epub) és hanganyag (mp3) formában.

Ha megrendelnéd a fejezetet valamelyik részét, vagy kérdésed van, emailben megtalálsz!

Szeretettel,
Alexandra



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .