A Csodák Tanítása: Elengedés és megbocsátás meditációk

8 részes vezetett meditációs kurzus A Csodák Tanításával:

1. ELENGEDEM A MÚLTAT
2. MEGBOCSÁTOK ÖNMAGAMNAK
3. MEGBOCSÁTOK MÁSOKNAK
4. KILÉPEK AZ ÁLDOZAT SZEREPBŐL
5. MINDEN DOLOGBAN ISTEN TANÍTÁSA REJLIK
6. ELENGEDEM A KONTROLLT
7. BÍZOM A GONDVISELÉSBEN
8. ÁTADOM MAGAM

👉Az emberi elme az idő nagy részében azzal van elfoglalva, hogy a múlt történéseiben kutat vagy a jövő miatt aggódik. Bármi nem tetszik, bármilyen fájdalomnak címkézett érzés, kellemetlennek minősített testi érzet megjelenik, rögtön keresni kezdi az okát a múltban vagy a jövőben.

👉Hajlamosak vagyunk akár éveket eltölteni azzal, hogy gondolatban azon kattogunk, hogy minek kellett volna másképp történnie, hogyan kellett vagy lehetett volna másképp dönteni, mást választani, másképpen viselkedni.
A múltban mindig azt tetted, amire akkor képes voltál, ami akkor a legjobb megoldásnak tűnt. Ha tudtál volna, akkor másképp cselekedtél volna. Törekedj mostantól arra, hogy ha a múlttal kapcsolatban ilyen feltételes módú forgatókönyveken kapod magad, akkor emlékezteted magad arra, hogy akkor az a döntés tűnt jó ötletnek.

👉Miközben a múlt már rég elmúlt, s valójában egy pillanatig tartott csak, mégis a jelenben okozod magadnak a szenvedést, ha újra meg újra felidézed a sérelmeket, a fájdalmakat. Így újra meg újra megteremted a szenvedést.
A megoldás, a megváltás e kínból abban rejlik, ha leválsz a gondolataidról, felhagysz a velük való azonosulással. Gondolataid a poklot vagy a mennyországot jelentik számodra.

🌈 „A múltad az, amit magadnak tanítottál – engedd hát el.” (A Csodák Tanítása, 14/XI/3)

🌈„Amikor hagyod, hogy felemelkedjék a múlt, és megszabadítod a jövőt ősi félelmeidtől, rálelsz a menekvésre, és megadod azt a világnak is.” (A Csodák Tanítása, 132. lecke)

🌈”Csakis önmagamat feszíthetem meg.”

🌞Vedd észre, ha kellemetlenül érzed magad, ha rossz kedved van! Ahogy kapcsolatba kerülsz az érzéseiddel, máris egy lépést hátralépsz, és megvizsgálhatod, milyen gondolatokat is hiszel el éppen most. Majd emlékeztesd magad a gondolataid erejére a megerősítő mondat segítségével. Használd ezt minél gyakrabban!

.

Ez a 8 részes vezetett meditációs kurzus 2014-ben készült.

Szeretettel,
Alexandra

.
:
.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .