A Szív Útja

A teljes könyv a 12 leckével elérhető egyben.
Mindegyik lecke elérhető hanganyagként és meditációként is.

Jayem által Jeshuától csatornázva, először magyar fordításban

1 lecke kb 15 oldalas (A4), és a hanganyagok, illetve meditációk pedig leckénként kb 70-80 percesek.

Hírlevélben értesítelek, ha elkészült valamelyik következő fordítás A Mesterré Válás Útjából. Javaslom, iratkozz fel a hírlevélre, ha még nem tetted. A leckéket folyamatosan fordítom, miközben én is elmélyülök az anyagban, így a következő lecke fordítása az ajánlott tanulmányozási időnek megfelelően, kb 1 hónap elteltével várható.

.

Miről szól A Szív Útja?

A Szív Útja az 5 könyvből álló Mesterré Válás Útja (The Way of Mastery – The PathWay) egyik könyve. A Mesterré Válás Útját Jayem csatornázta közvetlenül Jeshuától, akárcsak A Csodák Tanítását Helen Schucman.

Többet megtudhatsz az Ösvényről Jayem weboldalán: http://www.wayofmastery.com/ Az eredeti, angol nyelvű anyagokat beszerezheted még a Shanti Christo Alapítvány honlapján. És itt is találsz rengeteg információt A Mesterré Válás Útjáról.

A Szív Útja 12 leckéből áll, némelyikhez kérdés és válasz kiegészítés is tartozik. 1 leckét javasolt 1 hónapon át tanulmányozni, így A Szív Útja szintén 1 éves gyakorlási periódust javasol, akárcsak A csodák tanítása leckéi. Minden lecke itt is néhány központi gondolat köré épül, és tartalmaz néhány gyakorlatot is, mellyel az elméletet a gyakorlatba át lehet ültetni.

.

Jayem így ír Előszavában A Szív Útjáról:

A Szív Útja az első az Ő Ösvény Trilógiájában (PathWay Trilogy, mely a következő részekből áll: A Szív Útja/The Way of the Heart, Az Átalakulás Útja/The Way of Transformation és A Tudás Útja/The Way of Knowing), melyet ezrek úgy is ismernek, mint az „Út”-tanításokat.

Maga az Ösvény Trilógia egyszerűen a legkivételesebb és legmesteribb tanítások egyike, amivel valaha is találkoztam, beleértve minden tanulmányomat a jógáról, a világvallásokról és a filozófiáról. Ahogy „elülteti a magvakat” A Szív Útjában, és aztán mesterien mélyebb szintekre viszi azokat, amikor a tanuló készen áll a gyümölcsökre a következő műveken, Az Átalakulás Útján és A Tudás Útján keresztül, az tanárként még mindig alázattal tölt el, és bámulatba ejt. Bár ezek is csupán részei az Ösvénynek, amit Ő kifejlesztett rajtam keresztül az évek során; a többi kulcsszöveg magában foglalja A Jeshua Leveleket és A Szolgáló Útját (The Way of the Servant). Egy további lépés a tanuló utazásán a tapasztalati és átalakító energiák az Arámi Miatyánkban (Aramaic Lord’s Prayer) és főként az Üdvösségben (Beatitudes), ami az elvonulásokon, intenzív tréningeken és zarándoklatokon használt gyógyító és ébredést hozó munka alapja. Az alapvető arámi Tanítások mellett támogatást nyújtanak a Szeretet-Légzés [LovesBreath][LB], a Radikális Önvizsgálat (Radical Inquiry) gyakorlatai és az A Névben (In The Name) elnevezésű egyedi meditáció.

Amit a kezedben tartasz, az egy Mesterkulcs, ám a kulcs csak annyiban hasznos, amennyiben a kezünkbe vesszük, belehelyezzük a szívünkön és elménken található zárakba, és „elfordítjuk” azt, az által, hogy teljesen elmélyedünk abban, amit az egyik legfelsőbb Mestertanár adott nekünk, Akit valaha is küldött a Szeretet, hogy alvó lelkeinkben újra megismertesse velünk a Szeretetet.

Most már a te kezedben van, és nem véletlenül. Ő mondta azt, hogy senki sem jut el ehhez a Műhöz, „aki nem készült fel rá teljesen”. Ha ezeket a szavakat olvasod, a kegyelem egyesült lelked titkos vágyódásával, és ide helyezett téged, és ezeket a Tanításokat pedig a kezedbe.

Most már rajtad áll. Isten áldjon, és kívánom, hogy megismerhesd a Kegyelem ragyogását, mely minden megértést meghaladóan szeret téged, és a Lélek Teljességét, ahogyan az rajtad keresztül Szeretetbe burkolja ezt a világot!”

Egy olyan önismereti út ez, melynek során Jeshua segítségével

az elménket tréningezzük;
észlelésünk és érzékelésünk átalakul;
kialakul belső látásunk;
a megbocsátás csodálatos ereje által megélhetjük valódi Önmagunkat;
képessé válunk elengedni az önmagunkról, másokról, a világról szóló történeteinket, ítéleteinket;
minden nap megéljük a békét, örömöt;
megtanulunk felelősséget vállalni önmagunkért, és nem hibáztatjuk többé a körülményeket.

A Csodák Tanításának csodálatos kiegészítője, de önálló spirituális útként is tökéletes. Segít felfedezni Önmagunkban azt a mély tudást, ami mindannyiunkban már egyébként is ott van, csak sok-sok korlát, hiedelem, negatív érzés rakódott rá téves észlelésünk miatt. A leckék az észlelés helyreállításán keresztül visszavezetnek minket a Szeretetbe, mely valódi lényegünk.

Célja, hogy képessé váljunk kapcsolódni Belső Vezetőnkkel, Belső Tanítónkkal, intuíciónkkal vagy más néven a Szentlélekkel.

..

..

A leckék témái, idézetekkel

Első lecke: Az Út, ami Haza vezet
Iratkozz fel a hírlevélre, és megkapod A Szív Útja 1. leckéjét ajándékba! (pdf és epub formátumban)
Témái:

– miről szól A Szív Útja?
– teljes felelősségvállalás a tapasztalásod minden pillanatában (1. axióma),
– mikor indul el az ébredési folyamat?
– az ego és az elkülönülés kialakulása,
– visszatérés az ártatlanságba és ennek módja,
– szent szexualitás, a szexualitással kapcsolatos negatív érzések és hiedelmek meggyógyítása,
– a betegségek gyógyítása,
a spiritualitás a betegség hiányát jelenti-e?

„Elkerülhetetlen, és valójában ez az első lépés azon az úton, amit elkezdünk A Szív Útjának hívni. A felébredésben az első lépés, hogy az elmébe engedd azt a gondolatot, axiómát, Igazságot, hogy amit tapasztalsz, abból nincs semmi, amit valami rajtad kívül álló dolog okozna. Csakis saját választásod hatásait tapasztalod.” (1. lecke)

„Mert látod, ebben az évben, hónapról hónapra építkezünk azon az úton, amit most döntésem szerint úgy hívok, A Szív Útja. Ez az út ismeretlen a világ számára. Ez az út ismeretlen sokak számára, akik spirituális tanítónak hívják magukat, mert ez az út nem mágikus eszközökön alapul és nem a mágikus eszközöktől függővé válás útja. Inkább egy olyan ösvény, mely kiműveli benned azt a döntést, hogy figyelmedet saját elméd, saját viselkedésed felé fordítsd, afelé, hogy mi igaz és valódi számodra, pillanatról pillanatra – hogy mindezt tanulmányozd, tekintetbe vedd, érezd, a Szellem Fényét átlélegezd rajta, és folyamatosan tréningezd az elmét arra, hogy teljes felelősséget vállaljon minden egyes pillanatban.” (1. lecke)

A Szív Útja nem az értelem útja; mert az elme ezen aspektusa soha nem arra lett tervezve, hogy a mestered legyen. Arra lett tervezve, hogy a Felébredett Szív alázatos és – ha megbocsátod a kifejezést – nagyon buta szolgája legyen. A Szív az, mely minden dolgot érez, minden dolgot magához ölel, minden dologban bízik, minden dolgot megenged. A Szív az, melyben a lélek örökké nyugszik. A Szív az, mely a téren és időn túl van, és a Fény szikrája Isten Elméjében, amit Krisztusnak hívnak. És csakis Ebben fogod megtalálni a békét, amit keresel.” (1. lecke)

.

Második lecke: Te teremted a tapasztalásodat
Témái:

– a teremtőerő tudatosítása minden pillanatban,
– mit kommunikálsz a teremtés egésze felé és milyen módokon zajlik ez a kommunikáció?
– a Nem kell tennem semmit egy új megközelítésben (2. axióma),
– a böjtölés jelentősége testi és egyéb értelemben,
– mi történt Jeshuával a 40 nap és 40 éjszaka alatt,
– a Szűz Máriától érkezett üzenetek hitelessége a világban.

„Maga létezésed érzete nem más, mint egy visszacsatolási hurok vagy visszacsatolási mechanizmus, hogy tanúja lehess a választásaid hatásainak, melyeket elméd leges-legmélyén hozol, ami Isten Elméjében nyugszik.” (2. lecke)

.

Harmadik lecke: A megbocsátás ereje
Témái:

– a kivetítés és annak működése,
– a megbocsátás szükségessége,
– nincsenek átlagos pillanatok (3. axióma).

„Biztos lehetsz abban, hogy továbbra is kivetíted majd másokra azt, ami még nem gyógyult meg, és még nem lelt megbocsátásra benned. Minden alkalommal, amikor reagálsz valakire, az egy jel számodra, hogy az valamilyen energia, ami most felbukkant a tudatosságodban, amit még nem bocsátottál meg önmagadban. Ha valaki kritikus, és ez felbosszant minden alkalommal, amikor az illető kritizál, biztos lehetsz abban, hogy még nem gyógyítottad meg lényednek azon részét – a saját tapasztalásodnak azon részét, amikor kritizálsz másokat. Mindegy, hogy most történik, vagy látszólag egy olyan minta az, amit már megszakítottál, és többé már nem csinálsz, de még mindig nem bocsátottad meg magadnak azt, hogy azonosultál azzal az energiával.” (3. lecke)

.

Negyedik lecke: Kövesd a vágy fonalát!
Témái:

– a vágy, és az ezzel kapcsolatos negatív asszociációk elengedése, miképpen használhatod a vágyat arra, hogy Istenhez közelebb vigyen,
– 2 erőteljes gyakorlat, hogy újra kapcsolatba kerülhess szíved vágyával,
– további gyógyulás és új nézőpontok a szex és pénz témaköreiben,
– az egyetlen kapcsolat, mely valóban számít (4. axióma).

„Vágy! A vágy az az energia, mely létre hozza a teremtés minden hullámát magából az óceán mélyéből. És mégis, ki az közületek, aki nem érzett konfliktust a vággyal kapcsolatban? Ki az közületek, akinek nem tanították azt, hogy a vágy gonosz? Ki az közületek, akinek nem tanították azt, hogy ne vágyjon nagyszerűségre? Ki az közületek, akinek nem tanították azt, hogy a vágy az anyagi kényelemre valamiféle szégyenfolt a spirituális úton? Nézz mélyen a lelkedbe, és lásd meg, hogy ez igaz-e! Nem féltél-e néha a vágy kiáradásától magadban? Mert ahogy a bolygótokra nézek, sokan vannak, akik megbénulnak a félelemtől, csak mert megkívántak egy fagylaltkelyhet. Annyira félnek, hogy ha átadják magukat a vágynak, valami a fagyiban felpuffasztja a testüket és megszünteti az agyműködésüket. Hm! Hm!” (4. lecke)

.

Ötödik lecke: A Királyság kulcsai
Témái:

– az elköteleződés,
– A Szív Útjának szakaszai: azaz a vágy, szándék, a megengedés és önátadás kapcsolata,
– az alázatosság fontossága: Nem az én akaratom, hanem a Tiéd legyen meg!
– a mesterré válás során a fokozott fegyelem és éberség fontossága,
– a megbecsülés energiája,
– az isteni tudatlanság üdvössége és békéje.

„Forrás, Teremtő, Isten, Istennő, Minden Létező, Abba, készen állok arra, hogy az legyek, aminek Te teremtettél engem. Úgy döntök, hogy emlékszem arra, hogy hatás vagyok, és nem ok. A Te Akaratod legyen meg, tudva azt, hogy a Te Akaratod az én teljes boldogságom! Tárd fel hát azt az utat, amin keresztül ezt a boldogságot megismerhetem! Mert az én utam soha nem működött, de a Tiéd mindig működik.” (5. lecke)

A Szív Útja tehát valóban megköveteli az elköteleződés döntését. És biztos lehetsz abban, mondom neked, hogy amikor teljesen elkötelezed magad amellett, hogy felfedezed A Szív Útját, felfedezed majd a világban való létezés egy olyan módját, ami nem e világból való. Felfedezed majd azt a módot, ahogyan átsétálhatsz az életen, amiben azt tapasztalod, hogy felemel valami, ami örökre meghaladni látszik téged, mégis benned van, mint önnön lényed magja és esszenciája. Az utadat nem fogja megérteni a világ. Az utadat még saját magad sem értheted meg majd. A titokzatosságból élsz majd – egyik misztériumtól a másik misztériumig, majd onnan a következő misztérium felé mozdulva -, valami olyasmi által felemelve és hordozva, ami egy olyan megelégedettséget és kiteljesedést hoz lelked mélye számára, ami messze túl van azon, amit most el tudsz képzelni.” (5. lecke)

.

Hatodik lecke: A Szeretet minden dolgot meggyógyít
Témái:

– az érzés szerepe a spirituális úton,
– a spirituális úton lenni annyit jelent, mint magadhoz ölelni azt, ami éppen előtted van,
– a Mennyei Királyság útja az erőfeszítésmentesség,
– a szabad akarat jelentése,
– a Szeretet nem birtokló, nem választ ki egyetlen személyt vagy dolgot,
– A Csodák Tanítása szerepe a spirituális úton (azok számára készült, akik a világot elsődlegesen az elme szűrőjén keresztül szemlélik),
– mi valójában a „sötét oldal” és az asztrális sík?

„És hát, látod, az Igazság nagyon egyszerű. Egyáltalán nem bonyolult. Állj félre az útból, engedd, hogy a Szeretet éljen rajtad keresztül! És aztán hirtelen tudni fogod, valóban, hogy minden jó dolog megadatik neked örökké. Tudni fogod, hogy a Kegyelem a valóság. Tudni fogod, hogy az erőfeszítésmentesség az, ahogy az Élet működik a Királyságban. De az erőfeszítésmentesség nem azt jelenti, hogy nem érzel, mert az érzés dimenziójában vagy. Az erőfeszítésmentesség nem azt jelenti, hogy nem fedezed fel, hogy nem mélyíted azt a képességed, hogy a Szeretet élő megtestesülése legyél. Nem azt jelenti, hogy nem állítod magad azon kihívás elé, hogy megtanuld kifejezni a Szeretetet oly módon, ahogyan azt valaki más képes meghallani. Az erőfeszítésmentesség egyszerűen azt jelenti, hogy elengeded az ellenállást azzal szemben, amit a Szeretet kér tőled minden egyes pillanatban.” (6. lecke)

„Atyám, essünk túl rajta! Elég időt pazaroltam el. Elmúlt, ez rendben van, nem számít. [tapsol egyet] Most! Elköteleződöm a Szeretet mellett. Hozd elém azt, amit meg kell tapasztalnom, bármi is legyen az, hozd fel a mélységből, azokról a helyekről, melyeket elrejtettem magamban – minden akadályt, aminek még fel kell oldódnia a Tökéletes Szeretet Kegyelmének Fényében. És én megteszek mindent, amit tudok, ami engem illet, hogy megnyissam magamban azokat a helyeket, hogy érezzem azokat a helyeket, hogy magamhoz öleljem azokat a helyeket, hogy szeressem azokat a helyeket, hogy felvállaljam azokat a helyeket teljesen önmagam által teremtettként.” (6. lecke)

.

Hetedik lecke: Krisztus elméjének megszülése
Témái:

– Krisztus erejéről, és a vágyódás erejéről, hogy felismerd az Ént, amit Isten teremtett és ami valójában vagy.
– Mit jelent Isten szolgálójának lenni?
– Mi a különbség az ikerláng és a lélektárs között?
– Miképpen hozhatjuk fényre a tudattalan blokkokat, amelyek megakadályozzák, hogy a szívünk vágya megnyilvánuljon?
– A karmikus terhekről.
– Az erős kötődések, szokások, kényszerek, függőségek kipörgetése vagy fegyelemmel és önuralommal való abbahagyása javasolt?
– Hogyan egyeztethetők össze a különböző vallási és spirituális irányzatok?

„… a történetnek vége. Az elkülönülés álma véget érőben van. A Teremtés egésze most megtapasztalja azt a növekvő erőt, ha úgy tetszik, egy mozgást, egy lendületet, aminek el kell vinnie az Elmét, amiből a Teremtés ered, egy új szintre, ha úgy tetszik. Ez nem annyira egy evolúciós szint, mint inkább a felismerés egy szintje, az emlékezés egy szintje, a visszatérés egy szintje. És a lendület e hulláma él, és már felemelkedett a szívedben és az elmédben. Jól tudod. Fejezd be, hogy tagadod! Fejezd be, hogy megkérdőjelezed! Hagyd abba, hogy jelek után kutatsz a világban körülötted, hogy rendben van az, hogy érzed! Fogadd el a Teremtődtől való isteni ajándékként! Mert a hívás szól. És bár sokan figyelnek, kevesen hallják meg, és még kevesebben válnak teljesen elkötelezetté amellett, hogy válaszoljanak rá.
Ezért, legyen az imád mindig ez:
Lakozzon egyedül Krisztus bennem és e teremtésként, aminek egykor önmagamat hittem!” (7. lecke)

„… jól tudod, hogy van benned egy olyan vágyódás, amit nem lehet többé tagadni, és nem is lesz többé megtagadva. Te tudod, Krisztustól önmagadban, hogy Krisztus mélyen megérintődött benned, és most felemelkedik, hogy átvegye jogos helyét elméd és szíved és tested és lélegzeted és álmaid és szenvedélyeid Mestereként! És tudod, hogy teljesen hiábavaló megkísérelni azt, hogy bármi kevesebbel beérd. És ha bárki is ebben a pillanatban tényleg és őszintén kételkedik abban, amit most mondtam, az szólaljon meg! És így hát, a csend mindaz a bizonyíték, amire szükségünk van.” (7. lecke)

.

Nyolcadik lecke: Kavicsok dobálása a tudatosság tavába
Témái:

– Folyamatos kommunikációban vagy a Teremtés egészével, a tér és idő minden dimenziójában.
– A halál, mint átmenet egy másféle tapasztalásba.
– Minden egyes lény egy kapcsolati hálózat.
– Tudatként teljes szabadság arról, minek engeded meg, hogy hasson rád, és hogyan tapasztalsz (hasonlat: tudatosságod terébe, mint tóba ejtett kavicsok).
– Kilépés az áldozati identitásból, teljes felelősségvállalás tudatos teremtőként, mesterré válás.
– Mi a jelenlét és a Szentlélek?
– A gyógyulásért megjelenő energiák nem személyesek.

„Az Igazságban – és kérlek, jól figyelj -, egyetlen tapasztalásod sem határozott meg téged vagy mondott el bármit is arról, ami vagy. Egy tapasztalás, amit választásod szerint valaha is megteremtettél, magadhoz hívtál, és aztán úgy értékelted, ahogy értékelted, sem tett téged többé vagy kevesebbé bárki másnál – még nálam sem -, bár sokan vannak, akiknek még mindig szükségük van arra, hogy abban higgyenek, messze előttük járok. Nincs egy olyan tapasztalás sem, melyben részed volt, ami bizonyította volna a méltatlanságod Teremtőd támogatására, szeretetére.” (8. lecke)

„Magasabb tudatosság – nincs ilyen dolog. Csakis az arra való emlékezés és annak felismerése létezik, ami mindig igaz. Igen, lekorlátozhatod magad valamire, amit alacsonyabb tudatosságnak hívsz, de mi az, ami jelen van? A tudat, a szabad akaratból történő választás és a korlátlan erő használata arra, hogy magad számára tapasztalást hozz létre. Ez egyáltalán nem hangzik alacsonynak számomra. Végtelen. Talán csak arról van szó, hogy holnap nem ugyanazt a döntést fogod meghozni. De ettől az még nem lesz alacsonyabb. Az alacsonyabb és a magasabb ítélkezés.” (8. lecke)

.

Kilencedik lecke: Minden esemény semleges
Témái:

– Az elnevezés, címkézés, definíció, asszociáció kapcsolata: Hogyan hat a tapasztalásodra az, ahogy elnevezed, definiálod, amit látsz, miközben az adott névhez tartozó összes múltbéli asszociációt magadhoz hívod?
– Minden esemény semleges. Ez a félelemnélküliség alapja. Milyen kivételeket tartasz meg ez alól?
– Mi az érték? Mi az, amit a megvilágosodásnál értékesebbnek tartasz, és ennek mi a következménye?
– A karma fogalmának újraértelmezése.
– Isten Önmagához hasonlatosan teremt, így nem lehetsz áldozat!
– Egy egyszerű mindennapi gyakorlat a Krisztusi Tudatossághoz.
– A Mennyek Királysága – másképpen.
– Példabeszéd a földművesről, aki figyelmesen kiválogatta a magvakat, amiket el fog vetni – e szimbolika használata a tudatos teremtésre.
– Hogyan öleld magadhoz azokat a még megbocsátásra váró azonosulásokat, melyek az elmédben visszatérő hangokként szólnak hozzád?

„Semmiről nem mondhatjuk, hogy létezik – számodra -, míg meg nem ízlelted annak megélt tapasztalását. Szóval, amikor a megvilágosodásról hallasz, amikor az Istennel való egységről hallasz, amikor a feltétel nélküli Szeretetről hallasz, hagyd abba a bólogatást, azt gondolva, hogy tudod, mik ezek a dolgok, és fordítsd a figyelmed befelé! Ezeknek a dolgoknak a megélt tapasztalásában lakozol-e? Ilyen gyorsan tudni fogod, mi a válasz.” (9. lecke)

„Bármikor megtörténhet a csodák csodája, a kvantumugrás, ami meghaladja az időt, mert az elme hirtelen megérti és felismeri, hogy minden, amit meg kell tennie és meg kell értenie, az, hogy elfogadja önmagát, és már otthon is van. Általában, vannak bepillantások ebbe. És így vannak apró kvantumugrások, apró felgyorsulások, melyek során régi eszmék és érzékelések elvetésre kerülnek, ahogy az ön-elfogadás mélyül.” (9. lecke)

.

Tizedik lecke: Az Út könnyű és erőfeszítés nélküli
Témái:

– Jeshua tudati fejlődésének részletei.
– Elfogadni az ajándékot, hogy Jeshua meghaladta e világot.
– Félretenni a gyermekjátékokat.
– Milyen egy megvilágosodott teremtő elméje, amikor a világ többé nem probléma?
– Miről ismered fel a megvilágosodás igazi tanítóit és azokat, akik csak ezt mondják magukról?
– Egy újabb gyakorlat a Krisztusi tudatosságban való mélyüléshez.
– Az út könnyű és erőfeszítés nélküli.
– A születési képlet fontossága és az asztrológiai átmenetek hatása.
– A kereszt szimbolikája.
– Beavatások, hasonló minták visszatérése újból.

„Képzeld el, hogy elérsz egy olyan pontra, amikor minden cselekedet előtt, amibe belekezdenél, rituálé nélkül, nehézség nélkül, nagy hűhó és bemutató nélkül, a füstölők égetése és a negyvenmillió gyertya meggyújtása nélkül, hm, és a gregorián kántálások vagy a rock and roll nélkül, vagy bármit is választasz – ezek bármelyike nélkül -, a szíved csendes templomában, meghozol egy egyszerű döntést:
Ebben a pillanatban, fel fogom fedezni azt, mit jelent csakis a Szeretetet tanítani.” (10. lecke)

.

Tizenegyedik lecke: Meditáció Krisztus Szívébe
Témái:

– Egy gyönyörű, meditatív lecke tele instrukciókkal arról, hogyan tudsz kapcsolódni Jeshuával, illetve valódi Éneddel a Szív csendjében. Ez a meditáció annak kiművelésére szolgál, hogyan legyél a világban, de nem a világból valóként.
– Mit jelent a valódi spiritualitásban az, hogy igazán segítőkész vagy? Mikor tudsz valóban segíteni testvéreidnek, és mikor jön a segítés vágya az egoisztikus tudatosságból?
– Az éhezők, hajléktalanok, elnyomottak helyes érzékelése.
– A valódi szolgálatról: hogyan ismerheted fel, mire van valójában szüksége egy testvérednek?
– A gyermekekkel való spirituális kapcsolatról: hogyan lehet segíteni nekik a düh és félelem feldolgozásában?

„Maradj velem most! Ne törődj az elme azon részének hívásával, ami elterelné figyelmed, és visszavezetne azokhoz az illúziókhoz, melyek megalkotják világod! Itt nincsenek társak, nincs karrier, nincs veszteség, nincs nyereség, nincs fájdalom, nincs szenvedés. Egyedül itt marad az Igazság ragyogó benned. Itt van az, ahol én vagyok. És ez a Szív, amin osztozunk, nem a testedben található. Inkább a test bukkant fel abból az erőből, ami e Szent Helyen lakozik. Csak egy ideiglenes tanulási tapasztalást nyújtott számodra. Ott lesz, amikor visszatérsz majd, ha erre vágysz.” (11. lecke)

„Azok, akik szeretnék szolgálni az éhezőket, jobban teszik, ha önmagukat lakatják jól, míg tele nem lesznek, nem azzal, ami a testet elégíti ki, hanem azzal, ami a lelket. Mert csakis, amikor a lélek visszatér az Istennel való egységének tökéletes összhangjába, akkor tudja Isten Bölcsessége felvilágosítani azt a lelket, azt a személyt arról, mely cselekedetek szolgálják a legfőbb jót. E nélkül valaki csupán a világtól tanult eszméket használja majd, és megpróbál majd a szolgálatának megalkotója és cselekvője lenni.” (11. lecke)

.

Tizenkettedik lecke: Fogadd be a Kegyelem gyöngyeit!
Témái:

– Emlékeztető A Szív Útjának céljára, ami a félelem eltávolítása az elme mélyéről – gyökerestől.
– A Kegyelem Esőcseppjei csak a jól előkészített elmébe tudnak beszivárogni, ezért hoz új felismeréseket a leckék ismétlése.
– Bepillantás a következő könyv, Az Átalakulás Útjának eszmerendszerébe, mely A Szív Útján alapul.
– A tudatosság, a test és az elme viszonya. A mesterré válás jelei. A tudás nem egy kognitív küzdelem.
– Soha nem vagy egyedül, csak hívnod kell Jeshuát, Máriát, Germaint és többi barátodat, hogy segítsenek – egy ima ehhez.
– „Atyám, miért hagytál el engem?” jelentése.
– Miért emlékeznek vissza többen is Mária Magdolnára, mint egyik inkarnációjukra? Mária Magdolna és Jeshua kapcsolatáról. A reinkarnációról.
– St. Germainről és a csatornázásról.

„Ebben az évben, a Kegyelem Cseppjei lettek felkínálva számodra, minden egyes hónapodban. Némelyiket megkaptad; némelyiket nem vetted észre. Némelyik arra vár, hogy behatoljon a tudatosságod mélyebb rétegeibe, ahogy folytatod a hajlandóságod, hogy elengedd a félelmet. És hirtelen, a Kegyelem egy Gyöngye, amit eddig nem fogadtál be, mélyre süllyed majd. És elérkezik a felismerés, elérkezik a felébredés.” (12. lecke)

.
.

.

Támogatás a leckék tanulmányozásához

A leckéket tanulmányozók tagjai lehetnek egy zártkörű FB csoportnak is.

Amikor változik a gondolkodásunk, a szemléletmódunk, akkor előfordul, hogy összeomlik egy világ bennünk. Az a világ düledezik ilyenkor, amit gondolatainkkal, hiedelmeinkkel építettünk fel. Ezért az önismereti úton járónak bátorságra van szüksége. Kitartásra, hogy akkor is tovább menjen az úton, amikor elbizonytalanodik, amikor nehéz, amikor nem látni előre, merre kanyarodik az út.

Ebben segít és támogat a csoport. A csoport megtartó ereje továbblendít, amikor arra van szükségünk. Ezen kívül:
új barátokra lelünk;
játékos, szerető és megértő közeget biztosít a csoport a változáshoz;
megosztjuk egymással örömeinket, nehézségeinket;
láthatjuk csoporttársainkon, hogy mennyire hasonló folyamatok játszódnak le mindnyájunk életében;
elmondhatjuk elakadásainkat a szöveggel vagy a gyakorlással kapcsolatban;
kapcsolódunk a közös Szándékban.

Mivel ez egy online csoport, a világ bármely részéről csatlakozhatsz, mely egy csodás szimbólum arra, hogy az elmék kapcsolódnak téren és időn át.

Jelentkezhetsz A Csodák Tanítása tanulójaként, A Szív Útja biztosan mélyebbre visz tapasztalati szinten, és támogat a kérdőjelek megválaszolásában. Ugyanakkor A Mesterré Válás Útja önálló spirituális útként is megállja a helyét.

.

Hogyan léphetsz A Szív Útjára?

A Szív Útja minimum 1 éves folyamatához a teljes könyv elérhető a 12 leckével.

Iratkozz fel a hírlevélre, és megkapod A Szív Útja 1. leckéjét ajándékba!

A könyv elérhető ebook és hanganyag formában is.
Ebook: pdf, epub formátumban.
A hanganyagokról: leckénként 2 hanganyagot kapsz mp3 formátumban.
Az egyikben csak a lecke van felmondva, a másikban a szöveg alatt zene is van, hogy meditációként hallgathasd.

Ára ebook formában (a 12 lecke csak egyben rendelhető meg): 12 000 Ft.
Ára hanganyag formában (a 12 lecke csak egyben rendelhető meg): 12 000 Ft.
Ha mindkét formában kéred, kedvezményesen az egyik féláron: 18 000 Ft.
Számlaigényedet jelezd, kérlek!

Ha megszólított ez a lehetőség, ha érzed a Hívást és fellelkesedtél, mert valami megmozdult Benned…
Téged is hív a Szíved az Ébredésre!

Megrendelés:
info@amesterutja.hu

Örömmel válaszolok a kérdéseidre,
Alexandra

.
:
.