A komfortzónából való kilépésről és az ellenállásról

A csapból is ez a kifejezés folyik…
Ki mit ért a komfortzóna szó alatt?
Ezt az írást hanganyag formájában meghallgathatod a YouTube csatornámon is.


Néha valóban érettek vagyunk a komfortzónából, azaz az addig ismert identitásból való kilépésre, a hit ugrásai által. Én úgy látom, hogy ennek a Lelkünkből fakadó útmutatásra, az intuíciónk követésével kell történnie. Ilyenkor tényleg felszabadító élmény, és nem is lehet elkerülni! Vagy belevágunk, vagy az Élet hoz majd helyzetbe…

Ha azt értjük a komfortzónából való kilépés alatt, hogy erőltessünk magunkra valamit egy külső behatásra, vagy egy belső aspektus kényszerítő hatására, az egészen más eredménnyel fog járni. Elveheti a kedvünket a kísérletezéstől, mert a lépés inkább egy vakmerő ugrás volt, nem a hit ugrása, ami valódi és érett bátorságból táplálkozik.

A hit ugrásai adják magukat az utunkon, és nem is szükséges mentális gimnasztika, mert tudjuk, hogy az a számunkra helyes. Ilyenkor mások sem tudnak megingatni.
Számomra ezt jelenti a komfortzónából való kilépés.

De előtte gyakran szükség van a kisebb lépésekre, hiszen hova akarnánk ugrani, ha a szükséges megelőző kisebb lépéseket nem tettük meg? Csak pofára esnénk a szárnyalás helyett. 🙃

A kisebb ellenállás felé haladás alatt nem elkerülést értek, hanem annak bölcsességét, amikor felismerjük, hogy az adott pillanatban mire vagyunk képesek és mire nem.
Például azt felismered és felvállalod, hogy
„X vagy y dolgot nem tudnám most megtenni, mert még van bennem félelem tőle.”
Ezért tapasztalsz ellenállást. Az ellenállásban megláthatod a bölcsességet is, ha nem ítélkezel felette. Gyengédebb vagy önmagaddal, ha ilyenkor nem erőlteted magadra a fejben jónak tűnő lépést, hanem hallgatsz a többi részedre, aspektusodra, a test jelzéseire is.

Viszont mindig felteheted ezt a kérdést:
„De mi az, amit meg tudok tenni – most?”

Így tudod magad kimozdítani a holtpontokról… 🙏

Mi az a lépés, amit Te meg tudsz tenni – most?
Mi az a lépés, amit természetesnek, ugyanakkor tágulásnak érzel, és a Szívedből fakad?

Ha a hit ugrásának éled meg, és nem vakmerőségnek, akkor szeretettel várlak az új Láthatatlan Ajánlatomba. Részletekért érdeklődhetsz üzenetben.
Még április folyamán kiderül majd, mi rejlik az ajánlat mögött.
Ha pedig ezt a videót később hallgatod, egyéni támogatás keretei között is kapcsolódhatsz velem.

Szeretettel,
Szandi

Ui.: A kép Pintácsi Viki Nővarázsoló Táborában készült. Én is kiléptem a komfortzónámból a profi fotózás kontextusával. Mire odaértem e lépéshez, természetesnek éltem meg, pedig már vagy 1 éve éreztem, hogy szeretném újra megtapasztalni ezt az élményt. Utoljára 2012-ben készültek rólam képek profi fotós keze által.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .