Az Átalakulás Útja 10. lecke: Az önmagaddal való őszinteség (részletek)

„Tanuld meg kiművelni magadban az önmagaddal való őszinteséget! Bár ez egy egyszerű dolognak hangzik, időbe telik, ismét, egyszerűen azért, mert az elme arra használta a saját erejét, hogy tagadásban legyen a félreteremtéseivel kapcsolatban. Nem akarja a magáénak vallani őket. Nem akarja magához ölelni őket. Azt szeretné veled és önmagával elhitetni, hogy igazából egy nagyon fennkölt spirituális személy. És felölti az ego, a személy báránybőrét, az álarcot, az énképet, a kivetített képet a közösségi világban. És úgy ragaszkodik ehhez, mint egy testet körbeölelő köpönyeghez a hideg téli szélben; és belekapaszkodik ebbe, minden áron. Ez az elme egy őrült elme, és az őrült elme bántó. Az őrült elme korlátozza a Szeretet áramlását önmagán keresztül, pedig e Szeretet az, ami képes meggyógyítani e világot.”

„Szeretett barát, állj meg hát egy pillanatra, és egyszerűen gyakorold a mélyreható önmagaddal való őszinteséget az által, hogy megválaszolod ezeket a kérdéseket:

Volt-e valaha is gyilkos gondolatom?

Manipuláltam-e valaha is egy másik elmét azért, hogy megpróbáljam megkapni azt, amire hitem szerint szükségem van?

Megvontam-e valaha is a szeretetet azért, hogy fájdalmat okozzak valakinek, vagy megpróbáljak bántani valakit?

Voltak-e valaha is – hogy is mondjuk – tiszteletlen szexuális fantáziáim?

Gyűlöltem-e valaha is a világot?

Megvetettem-e valaha is önmagamat?

És legvégül, de bizonyára nem utolsó sorban, mert az Igazságban, ha megfontolod, e kérdések mindegyike ebből az egyetlen kérdésből ered:

Gyűlöltem-e valaha is Istent?

Na most, a tökéletes önmagaddal való őszinteségben, a válasz e kérdések mindegyikére csakis „Igen” lehet. És az őszinte elme mindenre, ami megjelenik benne, ítélkezés nélkül tekint. Mert nem lehet őszinteség addig, amíg ítélkezés van az elmében.

Gondolkozz el jól a kérdéseken, amiket feltettünk neked! És aztán egyszerűen lépj eggyel tovább:

Jelentek-e meg efféle dolgok az elmémben mostanában?

Vedd észre, mi történik most! Figyeld meg az elmédet, sőt a testedet és a lélegzetet is! Mi történik, ahogy elkezdesz közeledni az Igazsághoz? Észreveszel-e egy kis nyugtalanságot, azt, hogy az elme aktívabbá válik a fecsegésével? Dönts a csend mellett! Dönts a béke mellett! Mert a gyógyulás olyan mélységben és mértékben történik meg, amennyire az elme hajlandó magához ölelni azt, ami benne zajlik.”

” Az elme, mely konfliktusban van önmagával, veszélyes önmagára nézve, és természetesen ennek kiterjesztéseként mindenki másra nézve is, minden dimenzióban. Ezért, valóban, szeretett barát, óvakodj azoktól, akik báránybőrben érkeznek, de legbelül mohó farkasok! Óvakodj az ego gonoszságától a saját elmédben! Milyen módon jön hozzád báránybőrben? Kisebbít-e bántó magatartásformákat? Legyint-e olyasmire, ami igazából csupán a felelősségvállalás hiánya? Mindig kifogásokat keres-e azzal kapcsolatban, hogy az életed miért nem halad abba az irányba, amikor is egyre erőteljesebbnek érzed magad, hogy kifejezhesd Krisztust?”

„Ily módon az elme egyre inkább átláthatóvá válik. Megtanulsz ránézni a gyilkos gondolataidra, mindazokra az ocsmány, nem spirituális dolgokra, amiket megpróbáltál a szőnyeg alá söpörni. És ahogy egyre inkább bevallod magadnak az igazat ezekkel kapcsolatban, úgy fogsz egyre több barátra lelni, akik hajlandóak bevallani az igazat a saját elméjükről, veled együtt – minél átláthatóbbá válik az elme, annál kevésbé lesz bármi szükséged arra, hogy elrejtőzzél. És az az elme, amelyik többé nem az elrejtőzés mellett van elköteleződve, átláthatóvá válik önmaga számára, és elkezdhet Krisztus Ereje mozdulni rajta keresztül – bizonyossággal, tudással, kegyelemmel és együttérzéssel.”


A lecke további témái:
-A (belső) csend az átjáró az isteni bölcsességbe.
-Kérdések és gyakorlatok az önmagaddal való őszinteséghez.
-A gyónás valódi jelentése.
-Az Átalakulás Útja mindenkinél egyedi formát ölt, ezért az utad összehasonlítása másokéval értelmetlen.
-A gyógyulás és átalakulás kontextusának jelentőségéről, formáiról.

A TELJES 10. LECKE AZ ALÁBBI EMAILEN MEGRENDELHETŐ:
INFO@AMESTERUTJA.HU


Szeretettel,
Alexandra



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .