Jayem Előszava az Út-Tanításokhoz

Kissé különös helyzetből írok neked. Egyrészt én voltam az a csatorna, amin keresztül ezek a gazdag, ritka és átalakító erejű Tanítások áramlottak, hogy mindannyiunkat megáldjanak. Ugyanakkor szüntelen tanulójuk is vagyok, és azé a Lényé, Aki nekünk adta őket, Akinek neve: Jeshua ben Joseph[1], nyugaton ismertebb nevén „Jézus”, ami az eredeti arámi nevének átirata. (Úgy is láthatod betűzve, hogy „Yeshua” vagy „Y’shua”.)

Amikor Jeshua először megjelent nekem egy ragyogó, arany-fehér fénymezőben, 1987 augusztusában, a felébredés radikális ösvényén találtam magam. De először keresztül kellett mennem a félelem gyomorszaggató mélységén, mert biztos voltam benne, hogy elvesztettem az eszem. Részletesen beszámoltam a Vele való kapcsolatom első évéről A Jeshua levelek (The Jeshua Letters) című könyvemben. Követeltem Tőle, hogy bizonyítsa nekem, hogy Ő valóban nem saját elmém valamely kivetítése, és – kilenc év leforgása alatt – Ő ezt meg is tette, végül legyőzve az én saját mélyen gyökerező (és valószínűleg félelem alapú) szkepticizmusom.

Visszatekintve, az e Tanításokban rejlő bölcsesség puszta nagyszerűségének és mélységének elégnek kellett volna lennie, hogy elfogadjam, mindez egyértelműen nem a saját elmém alkotása! Amikor e kommunikáció elkezdődött, volt már némi tanítói tapasztalatom, főként a jóga és meditáció területén. Az órák és tanfolyamok, melyeket tartottam, napokkal előre meg voltak tervezve. Ezzel szemben, soha nem tudtam előre, Jeshua miről fog beszélni.

Amikor Jeshua 1994-ben elkezdte A Szív Útjának első felvételét, nem adta semmi előjelét annak, hogy ez egy 3 éves tréning első fejezete lesz a Krisztusi Elmére való felébredésben (kezdetben több száz embernek levélben lettek elküldve a hanganyagok Amerika-szerte). Csupán azt tettem, amihez addigra hozzászoktam…

Leültem, becsuktam a szemem, elkezdtem ismételni egy rövid imát, amit Ő adott nekem azon alkalmakra, amikor kapcsolódtam Vele, és engedtem a rezgési mintázatokat, színeket és a testem elhagyásának érzetét, hogy csak történjen. Ő aztán kommunikálta az üzenetét, és „Ámen”-nel fejezte be azt. Aztán tudatára ébredtem annak, hogy Ő azt mondta nekem, befejezte. Újra elkezdtem érezni a testem, és „visszaérkeztem” belé, gyakran rendkívül felvillanyozva éreztem magam utána órákig.

Emlékszem, egy este lázam volt, feldagadt a torkom, és nem volt hangom sem. Ő azt mondta, ez nem lesz probléma, mert Ő (nem úgy, mint én) nem hisz a korlátokban vagy betegségben! Nyoma sem volt egyiknek sem, míg Ő beszélt, és utána sem éreztem a tüneteket még órákig. De ahogy újra visszatértek, Hozzá kiáltottam: „Hogyan akadályozzam ezt meg?” Mi volt a válasza?

Ez, testvérem, az, amire önmagadnak és önmagadban kell rájönnöd.

A kezdettől fogva, hogy Ő kapcsolatba lépett velem, jelezte, hogy velem és rajtam keresztül aktívan létrehoz egy Ösvényt, „mely a földön még nem létezik”, és hogy ennek célja, hogy egy millió lélek virágozzon a Krisztusi Elmévé, az Emberiség eljövendő radikális átalakulásának részeként, melyet oly sürgetőként érzékelünk napjainkban.

A Szív Útja az első az Ő Ösvény Trilógiájában (PathWay Trilogy, mely a következő részekből áll: A Szív Útja/The Way of the Heart, Az Átalakulás Útja/The Way of Transformation és A Tudás Útja/The Way of Knowing), melyet ezrek úgy is ismernek, mint az „Út”-tanításokat. Csak mostanában (2005) fedeztem fel egy tudományos dokumentációban, hogy az első keresztények úgy utaltak az Ő tanításaira, hogy „Az Út”. Puszta véletlen? Nem hiszem, mert az az egy dolog, amit felfedeztem a most már huszonnégy éves tanoncságom alatt Őmellette és az Ő szolgálatában, az az, hogy: semmi sincs, ami Terv és Szándék nélkül való lenne.

Maga az Ösvény Trilógia egyszerűen a legkivételesebb és legmesteribb tanítások egyike, amivel valaha is találkoztam, beleértve minden tanulmányomat a jógáról, a világvallásokról és a filozófiáról. Ahogy „elülteti a magvakat” A Szív Útjában, és aztán mesterien mélyebb szintekre viszi azokat, amikor a tanuló készen áll a gyümölcsökre a következő műveken, Az Átalakulás Útján és A Tudás Útján keresztül, az tanárként még mindig alázattal tölt el, és bámulatba ejt. Bár ezek is csupán részei az Ösvénynek, amit Ő kifejlesztett rajtam keresztül az évek során; a többi kulcsszöveg magában foglalja A Jeshua Leveleket és A Szolgáló Útját (The Way of the Servant). Egy további lépés a tanuló utazásán a tapasztalati és átalakító energiák az Arámi Miatyánkban (Aramaic Lord’s Prayer) és főként az Üdvösségben (Beatitudes), ami az elvonulásokon, intenzív tréningeken és zarándoklatokon használt gyógyító és ébredést hozó munka alapja. Az alapvető arámi Tanítások mellett támogatást nyújtanak a Szeretet-Légzés (LovesBreath)(LB), a Radikális Önvizsgálat (Radical Inquiry) gyakorlatai és az A Névben (In The Name) elnevezésű egyedi meditáció.

Fontos tudnia a tanulónak, hogy a három „Út”-szöveg formális tanításai fontos alapot fektetnek le a radikális átalakulás alkímiájának mélyebb rétegei számára. Észreveheted, milyen gyakran utal mind a légzésre, mind az érzésre ezekben a tanításokban. Már e formális tanítások előtt is annak mélyebb megértése felé vezetett – saját lényem laboratóriumában -, hogy milyen fontos a Légzés (amit Ő a Szentlélek jelenlétének hív), és hogyan lehet teljesen behatolni a tudatalattiban lévő „megfagyott érzés” rétegeibe és a lélekbe; hogyan szenderül a lélek, ahogyan Ő hívja, az Elkülönülés Álmába, hogyan összegződnek ezek a mintázatok a méhben és születéskor, és még a választásainkban is, aminek során az inkarnációra a szülőket és időszakokat kiválasztjuk. E mélyebb, személyes, tapasztalati utazások nélkül az „Ige” nem inkarnálódik teljesen, és „nem érkezik meg a sejtekbe”, pontosan az egyetlen helyre, ahol tudhatjuk, hogy a gyógyulásunk teljes: itt, ebben a világban, most, ebben a pillanatban.

Éppen ezért, a jelenlegi kötet, amit a kezedben tartasz, a többi említett „résszel” együtt, az egyik legrendkívülibb és legátfogóbb spirituális Ösvények egyikét alkotja meg, melyek világunkat megáldják. Ahogy Ő fogalmazott évekkel ezelőtt:

Egyetlen célunk az, hogy megalkossunk egy teljes Ösvényt, mely az ébredés első mozzanataitól egészen a Krisztusi Elme érett megnyilvánulásába tud elvezetni egy lelket.

Az érdeklődő olvasók többet megtudhatnak az Ösvényről a weboldalon:

https://www.wayofmastery.com/

Még egy további megjegyzés: Ezek e Tanítások egyetlen jóváhagyott verziói, pontosan úgy adva tovább, ahogyan először elhangzottak, beleértve az eredeti kérdés és válasz részeket, melyek némelyike felbecsülhetetlen Tanítás, és mindannyiunknak szól. Nagy hangsúlyt helyeztünk arra, hogy a szerkesztők bizonyosan nem módosítottak semmit a hanganyag szövegbe való átültetésekor. Nincsenek fejezetcímek, az alszekciók sem kaptak témákat, mert Ő sem adott. Az Általa eredetileg hangsúlyozott szavak dőlt betűvel vannak szedve.

Amit a kezedben tartasz, az egy Mesterkulcs, ám a kulcs csak annyiban hasznos, amennyiben a kezünkbe vesszük, belehelyezzük a szívünkön és elménken található zárakba, és „elfordítjuk” azt, az által, hogy teljesen elmélyedünk abban, amit az egyik legfelsőbb Mestertanár adott nekünk, Akit valaha is küldött a Szeretet, hogy alvó lelkeinkben újra megismertesse velünk a Szeretetet.

Most már a te kezedben van, és nem véletlenül. Ő mondta azt, hogy senki sem jut el ehhez a Műhöz, „aki nem készült fel rá teljesen”. Ha ezeket a szavakat olvasod, a kegyelem egyesült lelked titkos vágyódásával, és ide helyezett téged, és ezeket a Tanításokat pedig a kezedbe.

Most már rajtad áll. Isten áldjon, és kívánom, hogy megismerhesd a Kegyelem ragyogását, mely minden megértést meghaladóan szeret téged, és a Lélek Teljességét, ahogyan az rajtad keresztül Szeretetbe burkolja ezt a világot!

Örömáradat,
Jayem

2011 májusa

.

[1] Fordítói megjegyzés: Jelentése Jeshua, József fia.

.
.
.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .